ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ DIPTYQUE ΣΤΟ DEBENHAMS THE MALL OF CYPRUS

Γνωρίστε το αρωματικό σύμπαν Diptyque αποκλειστικά στο Debenhams The Mall of Cyprus

Μία ιδέα, για την απόλυτη πολυτέλεια.

Το Diptyque ξεκίνησε το 1961 ως εταιρία σχεδιασμού υφασμάτων και ταπετσαριών στην Boulevard Saint-Germain του Παρισιού. Το Παρίσι, η πατρογονική γενέτειρα της μάρκας είναι και η προέλευση των δημιουργών της, Christiane Gautrot, Desmond Knox-Leet και Yves Coueslant.

Ο Ορισμός Diptyque προέρχεται από την ελληνική λέξη Δίπτυχο. Η επιλογή του ονόματος Diptyque εμπνεύστηκε από τα δύο παράθυρα αριστερά και δεξιά της πόρτας που δημιουργήθηκαν όταν το κατάστημα σχεδιάστηκε για πρώτη φορά. Δύο παράθυρα, όπως δύο πάνελ, που εμπνέουν την επιλογή του ονόματος “Diptyque”.         

Η τέχνη να ζείς μέσα από τις αισθήσεις

Το πρώτο κατάστημα Diptyque είχε γίνει ένα είδος καλλιτεχνικού παζαριού,  στο οποίο εμφανίζονταν στοιχεία τα οποία οι ιδρυτές είχαν συγκεντρώσει από τα ταξίδια τους. Τέλη 1961: Το Diptyque πωλούσε μια επιλεκτική επιλογή από κομμάτια από όλο τον κόσμο όπως κηροπήγια, παιχνίδια, κουβέρτες, αναπτύσσοντας μια πρωτότυπη και απαράμιλλη συλλογή καλλιτεχνικών υλικών.

 

Κάθε άρωμα και μια ιστορία

Για τα αρώματα, ο Desmond σχεδίαζε τα συναισθήματα και τις μνήμες που τον ενέπνευσαν σε πανοραμικές απεικονίσεις. Στη συνέχεια μετέφερε τη δημιουργία του, απομονώνοντας τις λεπτομέρειες στο οβάλ σχήμα.

 

Do Son

Το  Do Son είναι η ενσάρκωση των πολύτιμων και επίμονων αναμνήσεων του Yves Coueslant, (ένας από τους ιδρυτές του Diptyque) από μια παιδική εμπειρία  που πέρασε στην Ινδοκίνα. Αναμνήσεις από λουλούδια, που αιωρούνται ανάμεσα σε μια εικόνα ανάλαφρης ατμοσφαιρας και σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

L’Ombre dans l’Eau

Το L’Ombre dans l’Eau είναι μια ρομαντική ζωγραφική που αφηγείται μια ιστορία από καλοκαιρινές στιγμές σε ένα ήρεμο ποτάμι κάτω από μια ιτιά που κλαίει. Η έμπνευση για το άρωμα συνέβη όταν ένας φίλος των ιδρυτών παρατήρησε το γοητευτικό άρωμα των τριαντάφυλλων και των φραγκοστάφυλων στα χέρια μετά από ένα απόγευμα στον κήπο.

 

Philosykos

Η μνήμη ενός ελληνικού καλοκαιριού στο Πήλιο. Μία εικόνα ανάμεσα στο βουνό και θάλασσα. Για να φτάσουν στη θάλασσα χρειάστηκε να διασχίσουν ένα φυσικό άλσος άγριων σύκιων. Ο Φιλόσικος γιορτάζει τη δύναμη του φλοιού του δέντρου της συκίας, που θερμαίνεται από το μεσημεριανό ήλιο.

Η τέχνη της φροντίδας του σώματος

 

Προσφατα, το Diptyque πρόσθεσε στην συλλογή του μία εκπληκτική σειρά περιποίησης επιδερμίδας και σώματος, με εξίσου εξαιρετικά αρώματα όπως και εφαρμογή.

Τώρα, πολλά χρόνια μετά από το αρχικό όνειρο των καλλιτεχνών Gautrot, Knox-Leet και Coueslant, το Diptyque είναι μια πολυτελής εταιρεία κεριών και αρωμάτων με ένθερμα αφοσιωμένους πελάτες από όλο τον κόσμο.

Το Diptyque από την ίδρυσή του έψαχνε μια οσφρητική επανάσταση, το πρώτο άρωμα χωρίς φύλο! Για να δημιουργήσει το μοναδικό του άρωμα, πειραματίστηκε με εξωτικά μπαχαρικά, φρέσκα λουλούδια, πλούσια έλαια, φλοιούς από δέντρα και ρίζες από φυτά στην αναζήτηση του τέλειου συνδυασμού. Ούτε θηλυκό ούτε αρσενικό, παρά μόνο ελκυστικό για τα δύο φύλα, μια εποχή απελευθέρωσης από όλες τις συμβάσεις.

Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε ένα αρωματικό σύμπαν από το να επισκεφτείτε το Diptyque corner στο πολυάκαταστήμα DEBENHAMS, στο The Mall of Cyprus.