ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΜΟΔΟΣ

Είναι η εποχή του χρόνου που τα πάντα γύρω μας φαντάζουν πανέμορφα και διαφορετικά. 

Και κάποια χωριά της Κύπρου μας, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και αφορμή για να φορτίσεις μπαταρίες με όλα όσα μπορούν να σου προσφέρουν. 

Ένα από αυτά, είναι χωρίς καμία αμφιβολία και το γραφικό χωριό Όμοδος με τα στενά του δρομάκια, τους ντόπιους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές. 

Φτάνοντας στο χωριό, θα απολαύσεις σίγουρα τη θέα από ψηλά η οποία σε προετοιμάζει για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Περπατώντας στην Πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη πέτρα θα δεις το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και θα μυρίσεις τα ματσικόριδα στην πλατεία από τους ντόπιους που τα μαζεύουν. 

Περπατώντας στα στενά του χωριού θα γεμίσουν τα μάτια σου με πολύχρωμες εικόνες από τα παντζούρια, τα λουλούδια στα δρομάκια, τους ντόπιους που σε χαιρετούν. 

Για διάλειμμα μπορείς να απολαύσεις βεβαίως καφέ και σου προτείνουμε να μην παραλείψεις να γευτείς ζεστό αρκατένο με χαλούμι! Παραδοσιακές γεύσεις τις  οποίες δεν χορταίνεις! Επίσης, για φαγητό, υπάρχουν ταβερνάκια που η κυπριακή κουζίνα τους με κάποιες διαφορετικές πινελιές, θα σε εντυπωσιάσει. Προτίμησε να απολαύσεις ντόπιο κρασί ενώ εάν βρίσκεσαι σε ένα από τα καφενεία του χωριού μπορείς να το συνοδεύσεις με platters από τυριά!! 

Κάτι που αξίζει σίγουρα να δεις είναι το πατητήρι σταφυλιών στον Ληνό αλλά και το κρησφύγετο που κατασκευάστηκε το 1956 με οδηγίες του Αγωνιστή Γρηγόρη Αυξεντίου. 

Το Όμοδος θα γεμίσει τη μέρα σου με εμπειρίες τις οποίες θα θυμάσαι και θα χαμογελάς για μια ζωή!