ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!

Στο άκουσμα της λέξης ζαχαροπλαστική… δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρχεται αστραπιαία στον ουρανίσκο σου η ακαταμάχητη επιθυμία να γευτείς γλυκά που κάθε μπουκιά τους δεν είναι ποτέ αρκετή, όπως προφιτερόλ, σαρλότα, τούρτες με γέμιση «μαρτύριο» και επικάλυψη νόστιμης ζαχαρόπαστας, αλλά και τόσες άλλες γλυκοδημιουργίες που θα σε κάνουν να υποκύψεις στον «πειρασμό»…

Το Dolce.com.cy συνάντησε τη Μαρία Χριστοφή στο παραμυθένιο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής της, όπου το παιδικό της όνειρο συνάντησε την πραγματικότητα στο σωστό timing. Εδώ και πέντε περίπου χρόνια, έχοντας ως βασικά υλικά το αλεύρι, τη ζάχαρη και… το ατέλειωτο μεράκι της, παρασκευάζει γλυκά που αιχμαλωτίζουν, εκ πρώτης όψεως το βλέμμα, και ακολούθως κερδίζουν επάξια μία ξεχωριστή θέση σε παιδικά πάρτι, βαφτίσεις και διάφορες εκδηλώσεις.

Αν και η ίδια δηλώνει ότι αντλεί έμπνευση από την καθημερινή συναναστροφή της με τα παιδιά στα Δημοτικά Σχολεία όπου και διδάσκει, εμείς που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα ανάρπαστα γλυκά της… σας λέμε ότι το ταλέντο της αναμείχθηκε -σε τέλεια δοσολογία- με την αγάπη της για διδασκαλία, δημιουργία και προσφορά!

Προσπαθήσαμε να «κλέψουμε» τα ζαχαρένια μυστικά της, αλλά το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι ότι σχεδιάζει εξατομικευμένα και ομαδικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής για μικρά και μεγάλα παιδιά, με σκοπό τη δημιουργική απασχόλησή τους σε ένα ευχάριστο κλίμα παρουσίασης συνταγών και διαδικασίας παρασκευής μοναδικών γλυκών!

 

Τώρα μπορείτε κι εσείς να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με γλυκά δια χειρός Μαρίας Χριστοφή, με τη μόνη διαφορά ότι αυτές οι μελένιες δημιουργίες έχουν μπόλικη μέχρι και υπερβολική δόση ταλέντου και ευχάριστης διάθεσης! Μία γνωριμία… και μία συνομιλία μαζί της θα σας πείσει να πείτε “I have to taste this!”.

Κι επειδή δεν μου αρέσει να γίνομαι φλύαρη, λέω να ξανασηκώσω το υπέροχο κουταλάκι μου και να γευτώ και αυτά τα 3-4 κέικ που βλέπω τόση ώρα μπροστά μου… και έχουν αποσυντονίσει όλες μου τις αισθήσεις.

 

Plus Info: Η Μαρία Χριστοφή είναι Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Εκπαίδευση και επίσης σπούδασε Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική στα ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 99445316