ΤΟ “ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΣΧΑΡΑΣ” ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ!

Κάποιες μέρες, το παραδέχομαι ότι η Στασικράτους μοσχοβολάει υπέροχα και κάποιες άλλες μου “σπάει” κυριολεκτικά τη μύτη…

Και να μην θέλω να ενδώσω στον “πειρασμό” του καλοψημένου κρέατος, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι βρέθηκα αμέτρητες φορές στο πρώτο τραπεζάκι στου γνωστού “Στεκιού”, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας την εκλεκτή ποικιλία ορεκτικών, κρεατικών, ψαριών και οσπρίων!

Με λες και καλοφαγά, αλλά επειδή το’ χω να είμαι και ετοιμόλογος, σε αιφνιδιάζω λέγοντάς σου είμαι πάρα πολύ επιλεκτικός με τις γεύσεις που θα απασχολήσουν τον ουρανίσκο μου και… δεν βρήκα πουθενά αλλού τέτοιο μενού άριστης ποιότητας και τόσο άψογη εξυπηρέτηση!

Το “Στέκι της Σχάρας”, μία γνωστή οικογενειακή επιχείρηση στην καρδιά της Λευκωσίας, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το δικό μου στέκι, είτε μεσημέρι είτε αργά το βράδυ. Εδώ είναι ο χώρος όπου ακόμα και η γεύση της παραδοσιακής σεφταλιάς παίρνει ένα έξτρα μοναδικό άρωμα νοστιμιάς από το μεράκι και την πολυετή εμπειρία των ιδιοκτητών του. Κι επειδή είμαι και τύπος έξω καρδιά, θα με πετύχεις σχεδόν κάθε Παρασκευή να τσιμπάω τέλειους μεζέδες παρέα με τους μουσικούς του μαγαζιού, που ξεσηκώνουν κυριολεκτικά τους πελάτες, ανεβάζοντάς τους τη διάθεση στα ύψη!

Κι όσον αφορά το επιδόρπιο, αυτό δεν θα σας το αποκαλύψω, αλλά θα σας αφήσω να επισκεφθείτε το “Στέκι” που εδώ και 40 χρόνια φροντίζει να εκπλήσσει ευχάριστα τους πελάτες του, με μπόλικες δόσεις ιδιαίτερης νοστιμιάς!

 

Κι επειδή τώρα είμαι έτοιμος να υποδεχθώ ένα γκρουπ τουριστών από την Ιταλία, δεν θέλω να ζηλέψετε πολύ, αλλά ήδη έχω κλείσει τρία μεγάλα τραπέζια στο “Στέκι της Σχάρας”, διότι αν δεν περάσουν απ’ αυτό το μαγαζί, δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν τι είναι η εκλεκτής ποιότητας κυπριακή κουζίνα!

Οδός Στασικράτους 8Α, 1066 Λευκωσία I Τηλ.: 22 671787