Τρεις τρόποι με τους οποίους ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι

Όχι, οι it τσάντες δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς

Μία από τις πιο δημοφιλείς φράσεις είναι ότι τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο τα χρήματα, και πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος που κάποιος τα διαχειρίζεται, μπορεί να δημιουργήσουν τις συνθήκες για ευτυχισμένες στιγμές.

 

H συγγραφέας των βιβλίων All the Money in the World: What the Happiest People Know About Wealth και I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time, Laura Vanderkam έχει αναλύσει με λεπτομέρεια τις οικονομικές συνήθειες των επιτυχημένων αλλά και ευτυχισμένων ανθρώπων και καταλήγει στις παρακάτω τρεις.

 

Επενδύουν σε εμπειρίες

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι η διάθεσή μας απέναντι σε υλικά αγαθά μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου- συνηθίζουμε, βαριόμαστε και θέλουμε αλλαγές. Έτσι επενδύουν σε εμπειρίες: ένα ταξίδι, μια έξοδος με φίλους, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο ή σε μια συναυλία. Αυτές οι στιγμές είναι πραγματικά αναντικατάστατες.

 

Ξοδεύουν χρήματα ώστε να κερδίσουν χρόνο

Ο χρόνος είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολύτιμο αγαθό- ένα αγαθό το οποίο κυλάει κυριολεκτικά σαν νερό μέσα από τα χέρια μας. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επενδύουν σε ό,τι μπορεί να τους εξασφαλίσει λίγο παραπάνω χρόνο: ένα ακριβότερο μεταφορικό μέσο για λιγότερη ταλαιπωρία, ένας βοηθός για δραστηριότητες που για τους ίδιους θα ήταν χρονοβόρες (κηπουρική), ένας καλύτερος εξοπλισμός στα εργαλεία της δουλειάς (όπως για παράδειγμα, ο υπολογιστής), ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά.

 

Κάνουν δώρα

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι οι πράξεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα μπορούν προκαλέσουν συναισθήματα ευτυχίας και πληρότητας σε εκείνους που τα κάνουν. Ταυτόχρονα, ενισχύουν τις κοινωνικές σχέσεις τους και αποκτούν ισχυρότερους δεσμούς με τους άλλους, δίνοντάς τους χαρά.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr/