ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΥΡΙΑ ΜΟΥΡΙΔΟΥ: Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Η ψυχολόγος Μύρια Μουρίδου μίλησε αποκλειστικά στο νέο τεύχος του Dolce περιοδικού για τον εθισμό των παιδιών μας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έπειτα.

Τα παιδιά μας πλέον, με τις νέες καταστάσεις μεγαλώνουν διαφορετικά. Μακριά από αγκαλιές από τον παππού και τη γιαγιά. Ακόμη και σε απόσταση από τους φίλους τους. Τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό;

Πραγματικά, τα παιδιά μεγαλώνουν διαφορετικά, αντιλαμβάνονται ότι η μέχρι πρόσφατα συνηθισμένη καθημερινότητα τους, η οποία τους προσέφερε ασφάλεια έχει αλλάξει. Παίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο με τους φίλους τους τηρώντας συνεχώς τις ανάλογες αποστάσεις. Τα παιδιά μας στερήθηκαν την αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς, ενώ ξόδεψαν αρκετές ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο και γενικότερα βρέθηκαν εκτεθειμένα πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στον ψυχικό τους κόσμο και να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο για εθισμό.  Αρκετές είναι οι έρευνες, οι οποίες αναφέρουν ότι η έλλειψη ενός σταθερού προγράμματος στην καθημερινότητα των παιδιών οδηγεί στην απορρύθμιση της ψυχολογικής τους ομοιόστασης, ενώ ειδικοί που έχουν προβεί σε κλινικές παρατηρήσεις εξήγαγαν το συμπέρασμα πως ο θυμός, η αναστάτωση, η αντιδραστικότητα, η δυσκολία στον ύπνο και η έντονη προσκόλληση στους γονείς είναι κάποια επακόλουθα της απορρύθμισης των παιδιών μας από το πρόγραμμά τους λόγω του εγκλεισμού.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΜΥΡΙΑ ΜΟΥΡΙΔΟΥ ΣΤΟ DOLCE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ