Η ΚΥΠΡΙΑ, ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ, ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΗ ΖΕΑ ΧΟΥΤΡΗ ΜΙΛΑ ΣΤΟ DOLCE

Μας κέρδισε με το χαμόγελο, τη θετική της αύρα και το όμορφο της βλέμμα. Οι δημιουργίες της κινούν την προσοχή και προκαλούν εκφράσεις θαυμασμού. Μία σύντομη συζήτηση μαζί της αρκεί για να σας πείσει ότι πρόκειται και για έναν πραγματικά υπέροχο άνθρωπο…

Συνέντευξη στην Εύη Παπανικολάου

Οι δημιουργίες σου έχουν γίνει talk of the town. Πώς έμαθες να πλέκεις με το σμιλί;

Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ, από μικρή έμαθα να πλέκω για μένα και μετά για τα παιδιά μου. Σμιλί έμαθα από μόνη μου μέσω του διαδικτύου και μάλιστα το πρώτο πράγμα που έφτιαξα ήταν ένα παλτό, πριν από 7 χρόνια.

 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτό το επάγγελμα και τι σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις με τόση αγάπη και αφοσίωση;

Όταν έχασα τη δουλειά μου αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Ξεκίνησα πηγαίνοντας σε παζαράκια και όταν κατάλαβα ότι άρεσαν πολύ οι δημιουργίες μου στον κόσμο, αποφάσισα -μέσα στην κρίση- να ανοίξω ένα μικρό μαγαζί στην παλιά Λευκωσία.

Από πού αντλείς έμπνευση για νέα σχέδια και τι χρωματισμούς επιλέγεις;

Έχω έρωτα με τα λουλούδια και τα ζωάκια, γι’ αυτό και τα περισσότερά μου σχέδια έχουν να κάνουν με αυτά… και ειδικά τα παιδικά. Μου αρέσουν πολύ τα ζωηρά χρώματα και ο συνδυασμός τους.

 

Τι θα δει μία γυναίκα που θα επισκεφθεί το χώρο σου;

Η συλλογή μου περιλαμβάνει παιδικά καπελάκια, φορεματάκια, παπουτσάκια και ζακετάκια. Για τις γυναίκες φτιάχνω τσάντες, μπλούζες, φορέματα, κοσμήματα και όποια άλλη δημιουργία ζητηθεί από την πελάτισσα.

Συνήθως τι κερδίζει περισσότερο το ενδιαφέρον των γυναικών;

Τα παράξενα σχέδιά μου και ο συνδυασμός των χρωμάτων θεωρούνται χαρούμενες δημιουργίες. Αυτό, άλλωστε, νιώθουν και οι πελάτισσές μου και μου το λένε.

 

Θες να μοιραστείς μαζί μας το πρόγραμμα της καθημερινότητας σου;

Όπου πάω και έχω ελεύθερο χρόνο θα με δεις να κρατώ το σμιλί μου. Το παίρνω παντού. Ειδικά αν επισκεφθώ ένα χώρο όπου πρέπει να περιμένω στη σειρά, το βγάζω από την τσάντα μου και αρχίζω δουλειά. Αξιοποιώ το χρόνο μου δημιουργώντας!

 

Συμμετέχεις σε φεστιβάλ; Αν ναι, σε ποια θα σε δούμε φέτος το καλοκαίρι;

Φέτος δεν θα λάβω μέρος σε κάποιο φεστιβάλ, γιατί είναι μία πολύ κουραστική διαδικασία για μένα.

Πού μπορούμε να σε βρούμε; Δέχεσαι και παραγγελίες με σχέδια εμπνευσμένα από τις πελάτισσές σου;

Θα με βρείτε στη Λεωφόρο Λάρνακος 36, στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στο κατάστημα “Aromaxia Perfume” μαζί με άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα. Βεβαίως δέχομαι παραγγελίες και μάλιστα είμαι και αρκετά γρήγορη.

 

Θυμάσαι ένα περιστατικό που σε συγκίνησε μέσα από το χώρο της δουλειάς σου;

Μία μέρα με πήρε τηλέφωνο μία σκηνογράφος και μου ζήτησε να φτιάξω -αν μπορούσα- περούκες από μαλλί για μία παιδική παράσταση. Αμέσως είπα το ναι, χωρίς να έχω ξανακάνει κάτι αντίστοιχο. Όταν τελείωσα, μετά από πολύ κόπο και κούραση, αντιλήφθηκα ότι το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Δεν πίστευα ότι είχα την ικανότητα να τα καταφέρω. Συγκινήθηκα όταν διαπίστωσα ότι και η σκηνογράφος είχε μείνει πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά μου. Η αποστολή μου είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτό ήταν για μένα μία πρόκληση που πρόσφερε ικανοποίηση και σε μένα την ίδια.