ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΓΕΝΗ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι για πρώτη φορά;

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Μάνος Μανώλη, Αριστείδης Κυβερνήτης, Κωνσταντίνος Προσαλέντης

 

Πόσο μοναδικές είναι οι στιγμές που ζεις μια περιπέτεια την οποία συζητάς για μέρες και αισθάνεσαι να κάνεις επανεκκίνηση της καθημερινότητας και της ζωής σου ολόκληρης!  

Τα παιδιά του Cyprus From Air, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να βγεις από τη ρουτίνα, να δεις διαφορετικές εικόνες, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και ν΄αγαπήσεις ακόμη περισσότερο το πανέμορφο νησί που ζούμε, την Κύπρο μας.

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους νέους που θα ζηλέψεις τη ζωή και το πάθος τους για τη φύση! Το Μάνο, τον Αριστείδη, τη Μαρία, την Αγγελική τον Κλείτο, τον Κωνσταντίνο.

Θα έρθετε να πάμε σ΄ένα από τα αγαπημένα μας μονοπάτια, στους καταρράκτες Χαντάρας; Ήταν η ερώτηση που δέχτηκα και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το Ναι! Το ραντεβού είχε κλειστεί πρωινό γύρω στις 930 στις Πλάτρες απ’ όπου θα άρχιζε μια διαφορετική, ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής!

Αφού μαζευτήκαμε όλοι ξεκίνησε η διαδρομή με υπέροχες εικόνες που δεν χόρταινες να παρατηρείς. Αρχίζοντας από τους καταρράκτες στο Φοινί είδαμε πόσο όμορφα σκηνικά μπορούν να ξεδιπλωθούν μπροστά σου όταν αρχίσεις να εξερευνάς το τι συμβαίνει μέσα στα βουνά. Γιατί μπορείς να φτάσεις άνετα σε ένα σημείο, όμως έπειτα χρειάζεται προσπάθεια και γνώση για να ολοκληρώσεις τη διαδρομή.

Όχι ένας αλλά πολύ περισσότεροι καταρράκτες εμφανίστηκαν μπροστά μας! Καταρράκτες και απάτητα σημεία που λίγοι κατάφεραν να δουν κι όλα αυτά μέσα από τη μοναδική διαδρομή που έφτιαξε η ομάδα του Cyprus From Air.

Εμείς φορούσαμε shorts και αθλητικά όμως είναι καλύτερα να φοράς μακρύ παντελόνι και ειδικά παπούτσια ορειβασίας.  

Περπατούσαμε για αρκετά χιλιόμετρα σε ποτάμια και ηφαιστειογενή  πετρώματα τα οποία μας εντυπωσίασαν. Βλέπαμε τις ομορφιές του νησιού μας και οι μυρωδιές από μέντα, άγρια λεβάντα και άλλα ήταν μεθυστικές!

 

Σε δύο σημεία, χρειάστηκε να προχωρήσουμε και να ανέβουμε με σχοινιά τα τεράστια πετρώματα και στη έπειτα ένα κατακόρυφο βουνό. Οι βουτιές που ακολούθησαν βέβαια στους καταρράκτες μας επιβράβευσαν και μας δρόσισαν στο μέγιστο! Κρυστάλλινα νερά, πανέμορφα και αρκετά… παγωμένα!  

Απολαμβάναμε τη φύση, το περπάτημα, την άψογη παρέα και τις φυσικές εικόνες που υπήρχαν παντού γύρω μας μέχρι που καταλήξαμε στην Τροοδίτισσα.

 

Κάτι τέτοιες στιγμές, αισθάνεσαι ότι πραγματικά ζεις! Γνωρίζοντας ανθρώπους που κουβαλούν την ίδια «τρέλα» με σένα για να γράψεις νέες εμπειρίες ζωής. Από αυτές τις εμπειρίες που θα συζητάς για χρόνια και θα αισθάνεσαι μόνο περήφανος που τις έζησες. Γιατί αξίζουν το χρόνο σου! Και σου έχω νέα, πολύ καλά νέα. Την ίδια διαδρομή θα την επαναλάβουν για όλους όσοι ενδιαφέρονται στις 11 Αυγούστου! Και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Η συμβουλή μου είναι μία, ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!