ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΛΟΥΚΑ ΘΩΜΑ: Η LIFESTYLE BLOGGER ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!

Δημιουργική, θετική, αισιόδοξη, πολυάσχολη.

Η Μαρία Κοντολουκά Θωμά είναι η μητέρα, η φίλη, η σύζυγος, η γυναίκα που μπορεί να σε καταλάβει καλύτερα από τον κάθε ένα. Για αυτό και τόσες γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της και παρακολουθούν με μανία το blog της WEDNESDAY MORNING COFFEE που κυριολεκτικά κάνει την κάθε μέρα μας (και όχι μόνο τις Τετάρτες), να μοιάζουν πιο όμορφες! Είναι με λίγα λόγια, μια γυναίκα που θες να υπάρχει καθημερινά στη ζωή σου με τις συμβουλές, τα βιώματα και όλα αυτά που μοιράζεται με τους followers της!

DSC 6686 Edit

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Μακιγιάζ: Αναστασία Βανέλλη

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου (Il Vento Hair Salon)

Η Μαρία φορά προτάσεις από Cara Cyprus, Splash by the beach, Ammos Boutique και προσωπική συλλογή

 

Πρωινός καφές με το πρόσωπο του Wednesday Morning Coffee. Πώς προέκυψε η ιδέα για το blog σου;

Η ιδέα ήταν στο μυαλό μου εδώ και αρκετά χρόνια.  Προέκυψε από μια συνήθεια που είχα με μια φίλη μου, να πηγαίνουμε για καφέ κάθε Τετάρτη πρωί, στη μέση της βδομάδας και να συζητάμε ότι μας απασχολούσε.  Σε αυτό ακριβώς στόχευα όταν δημιούργησα το Wednesday Morning Coffee.  Ήθελα να κάνω παρέα στις αναγνώστριές μου μέσω του blog μου, σαν να βρισκόμαστε μαζί για καφέ, να μιλάμε για τα παιδιά μας, για μόδα, για φαγητό.. Να συμβουλεύουμε η μια την άλλη.

 

Τι περιλαμβάνει ο όμορφος κόσμος του Wednesday Morning Coffee;

Όταν έφτιαξα το Wednesday Morning Coffee ήταν σαν να έκανα τέταρτο παιδί! Περιλαμβάνει πολλή δουλειά, τρέξιμο, αμέτρητα ραντεβού και τηλεφωνήματα αλλά στο τέλος της μέρας πάντα με κάνει να χαμογελάω!!

 

Σε ποιους απευθύνεσαι;

Πρόκειται για ένα lifestyle blog που απευθύνεται στις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα, τη ζωή και ότι περιλαμβάνεται μέσα σ’ αυτή.

DSC 6762 Edit

Έχεις αποκτήσει το κοινό σου που σε αγαπά, σε ακολουθεί σε διαβάζει. Ποια είναι τα όμορφα μηνύματα που σου στέλνουν;

Παίρνω μηνύματα από αναγνώστες μου που βρίσκονται είτε στο εξωτερικό, είτε εδώ στην Κύπρο και αυτό είναι που με κάνει να θέλω να συνεχίσω. Το να ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ακολουθούν τις συμβουλές μου και τους αρέσει η δουλεία μου είναι η καλύτερη επιβράβευση για μένα.

 

Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά το να έχεις blog είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση. Πόσο χρόνο σου πήρε να πάρεις την απόφαση και να το ξεκινήσεις;

Εμένα μου λες;! Αγόρασα το domain το 2010 αλλά την απόφαση να βάλω μπρος την πήρα το 2015. Ακόμα λοιπόν και μετά από 5 χρόνια χρειάστηκε να με παρακινήσει ένα μέλος της οικογένειάς μου για να ξεκινήσω τις διαδικασίες!

DSC 6803

Ήταν ένα προσωπικό όνειρο το οποίο ήθελες να πραγματοποιήσεις;

Ακριβώς!  Πάντα πίστευα πως ήταν το ιδανικότερο για μένα, γιατί συνδυάζει το επάγγελμά μου με τα ενδιαφέροντά μου.

 

Η Μαρία Κοντολουκά Θωμά, είναι η ψυχή της παρέας! Κάτι το οποίο θες να μεταδίδεις και μέσα από το blog σου;

Νομίζω πως αυτό εξαρτάται πάντα από την παρέα μου.  Είμαι η ψυχή της παρέας με τους ανθρώπους που νιώθω άνετα, γιατί γενικά είμαι ντροπαλή, μη νομίζεις! Μέσα από το blog μου θέλω να μεταδώσω θετική ενέργεια, συμβουλές για καθημερινά θέματα που απασχολούν όλες τις γυναίκες. Μια αλληλοβοήθεια στις γυναίκες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με παιδιά, σκυλιά, φαγητά, κρέμες προσώπου και… την ανάγκη τους να ψωνίζουν!!

DSC 6806

Το blog σου είναι ίσως μοναδικό στον τομέα του στην Κύπρο γιατί ασχολείται περισσότερο με το lifestyle. Αυτός ήταν και ο σκοπός σου;

Δεν θα έλεγα πως είναι μοναδικό στον τομέα του, αλλά σίγουρα έχει πάνω το προσωπικό μου στοιχείο, όλες μου τις εμπειρίες και τα βιώματά μου. Πλέον μπορώ να συμβουλέψω τις αναγνώστριές μου για διάφορα θέματα επειδή τα έχω ζήσει κι εγώ!  Ίσως αυτό να το κάνει λίγο πιο ξεχωριστό.

 

Εξήγησε μας λίγο τι σημαίνει lifestyle blogger!

Είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Σαν lifestyle blogger γράφω για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να απασχολήσει μια γυναίκα της σημερινής εποχής: ταξίδια, μόδα, φαγητό, ομορφιά και φυσικά ότι έχει να κάνει με τα παιδιά μας! Εννοείται πως δεν είμαι ειδική σε όλα τα θέματα, γι’ αυτό και ζητάω συχνά τη βοήθεια φίλων και συνεργατών μου.  Για παράδειγμα, η Χριστίνα Κυριακίδου έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κομμάτι της ομορφιάς, ενώ διάφοροι φίλοι και συγγενείς μου δίνουν τις συνταγές τους. Είναι σαν να πηγαίνεις για καφέ με τις φίλες σου, η κάθε μια ξέρει το κομμάτι της και όλες μαζί φτιάχνετε το τέλειο παζλ!

DSC 6832 Edit

Πιστεύεις πως γενικότερα στο νησί μας υπάρχουν πολλά blogs;

Ναι, θεωρώ πως το blogging είναι ο μοντέρνος τρόπος έκφρασης.

 

Ποια θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να επιβιώσουν;

Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά το blogging είναι 24ωρη δουλειά και απαιτεί αφοσίωση! Πιστεύω πως όπως και σε όλα τα επαγγέλματα θα ξεχωρίσουν και θα επιβιώσουν αυτοί που το αγαπούν πολύ και δουλεύουν σκληρά.

DSC 6869 Edit

Ποια είναι η άποψη σου για τις Κύπριες/Κύπριους bloggers;

Έχουμε πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους στην Κύπρο κι αυτό φαίνεται μέσα από πολλά blogs Κυπρίων.

 

Από τη δική σου άποψη, μια blogger πρέπει να μοιράζεται τα πάντα με τους followers της;

Όχι δεν το πιστεύω αυτό και ούτε το κάνω, αν και θεωρώ πως αν το έκανα ίσως να είχα και περισσότερους followers! Όλα με μέτρο!

DSC 6887 Edit

Ποια λάθη δεν συγχωρούν οι followers;

Πιστεύω πως όταν παρουσιάζεσαι στον κόσμο και ζητάς από αυτούς τους τους ανθρώπους να σε αγαπήσουν και να σε εμπιστευτούν, πρέπει να είσαι αληθινή.  Όταν πας να τους ξεγελάσεις, να δείξεις πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι πραγματικά, τότε τους έχασες.

 

Ας μιλήσουμε για μόδα! Έχεις κάποια αδυναμία σε σχεδιαστές;

Αδυναμία έχω σε αρκετούς σχεδιαστές μόδας, το πρόβλημα είναι πάντα στο καρτελάκι που αναγράφεται η τιμούλα! Αγαπώ τον Zimmermann, Erdem μετά τα τελευταία του shows και τον Temperley.

DSC 6930 Edit

Τι δεν θα φορούσες ποτέ και γιατί;

Ζώνη. Απλά δεν μου πάει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω.

 

Ποιο είναι το μυστικό για να ξεχωρίζει η κάθε γυναίκα μέσα από το στυλ αλλά και την προσωπικότητα της;

Η κάθε γυναίκα οφείλει να είναι ο εαυτός της μέσα από τα ρούχα της.  Δεν έχει σημασία αν είναι φτηνά ή ακριβά, το στυλ δεν έχει να κάνει με τα χρήματα που ξοδεύεις σε ένα ρούχο αλλά με πως το αναδυκνύει η γυναίκα που το φοράει.

DSC 6960 Edit

Εκτός από blogger αξίζει να πούμε ότι είσαι και μαμά αλλά και δασκάλα αγγλικών. Τι άλλο είναι η Μαρία;

Δουλεύω ως δασκάλα αγγλικών εδώ και αρκετά χρόνια, το τελευταίο διάστημα όπως ξέρετε είμαι και blogger. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και ανέκαθεν πίστευα πως έχω γεννηθεί στη λάθος εποχή.  Είμαι πάντα αργοπορημένη, δε λέω ποτέ όχι και αν ρωτήσεις τα παιδιά μου θα σου πουν πως είμαι λίιιγο πιεστική ως μητέρα. Πιστεύω οι βάσεις και οι αρχές που δίνουμε στα παιδιά μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε να τους προσφερουμε ως γονείς, γι’ αυτό πιστεύω πως η δουλειά μου ως μαμά είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες.

DSC 7003

Αλήθεια, πώς τα καταφέρνεις;

Κοιμάμαι νωρίς τις πλείστες φορές!! Η αλήθεια είναι πως έχω εξαιρετικούς ανθρώπους δίπλα μου, που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το Wednesday Morning Coffee.

 

Ταξιδεύεις συχνά;

Μ’αρέσει πολύ να ταξιδεύω. Όσο τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά δεν μπορούσα να το κάνω αλλά τώρα που μεγάλωσαν είναι πολύ πιο εύκολο.

 

Ποιες γυναίκες σε εμπνέουν καθημερινά για να γίνεσαι καλύτερη;

Η μαμά μου. Πάντα και για πάντα.

 

Ποιο είναι το motto σου όταν περνάς μια δύσκολη μέρα;

Θα έλεγα πως μια δύσκολη μέρα μπορεί να την κάνει καλύτερη μια αγκαλιά από τα παιδιά μου, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν είναι αυτά η αιτία που η μέρα μου έγινε δύσκολη! Πάντα πιάνει το «Μαρία, πήγαινε για ψώνια» ή «πήγαινε στο κομμωτήριο»! Σίγουρα πράγματα!!

 

Γιατί κάποιος να κάνει αμέσως τώρα κλικ στο blog σου;

Επειδή είναι αληθινό, κοριτσίστικο, ενδιαφέρον και καλογραμμένο!

DSC 6923