SOULA.CARE: ΤΟ APP ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης, είναι διαφορετικό για την κάθε γυναίκα. Είτε είναι το πρώτο μωρό που περιμένετε, είτε είναι το δεύτερο, το να έχετε συμμάχους που σας καταλαβαίνουν σε αυτό το ταξίδι, είναι μέγιστης σημασίας.

Η εφαρμογή Soula, η οποία ήταν ο μεγάλος νικητής του ReflectX Startup Competition 2023 γίνεται το σημείο αναφοράς και το δεξί χέρι της κάθε εγκυμονούσας. H Natalia Miranchuk, CEO & Founder of Soula σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Dolce, μιλά για την επιτυχία και όλα όσα προσφέρει η εφαρμογή.

Τι ακριβώς προσφέρει το app Soula, και ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του;

Η δημιουργία του app Soula, είναι βαθιά προσωπική. Εργάζομαι στην υποστήριξη της μητρότητας για πάνω από 15 χρόνια. Όταν εισήγαγα τη φωτογραφία νεογέννητων σε πρώην σοβιετικές χώρες, είδα πόσο πολύ χρειάζονταν οι νέοι γονείς και οι οικογένειες, συναισθηματική υποστήριξη για να νιώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποίησα την εμπειρία μου με 3500 νεογέννητα και τις οικογένειές τους για διάφορα εκπαιδευτικά έργα, καλύπτοντας τη Λευκορωσία, τη Λιθουανία, το Μιλάνο και το Μαϊάμι, καθώς και έργα με το UNFPA και το USAID. Με την έναρξη και της πανδημίας, δημιουργήσαμε μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την μετέπειτα περίοδο. Μέσα σε 2 χρόνια, συμμετείχαν πάνω από 250,000 γυναίκες. Προσωπικά, αντιμετώπισα προκλήσεις ως μητέρα. Δεν μπορούσα να μείνω έγκυος και στράφηκα στη γιόγκα. Μετά από δύο θετικές εμπειρίες εγκυμοσύνης και τοκετού, αντιμετώπισα επιλόχεια κατάθλιψη όταν ο σύντροφός μου έφυγε, αφήνοντάς με, με δύο μικρά αγόρια. Ακόμη και με εργαλεία προσανατολισμού, υποστήριξη αλλά και τη διάθεση για να το ξεπεράσω, η ανάρρωση μου πήρε περισσότερο από 1,5 χρόνο. Το 2022, μετακόμισα στην Κύπρο και ξεκίνησα την εταιρεία SOULA. Είναι μια κινητή εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να ενημερώνει, να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει τους ενδιαφερομένους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της εγκυμοσύνης. Ο στόχος μου με αυτήν την εφαρμογή είναι να προσφέρω συναισθηματική και πληροφοριακή υποστήριξη σε οποιαδήποτε έγκυο ή νέο γονιό, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες εμπειρίες τους. Οι χρήστες μπορούν να απευθυνθούν στην SOULA όποτε το χρειάζονται.

Πώς διαφέρει η Soula από άλλες παρόμοιες εφαρμογές και τι καθιστά το app μοναδικό;

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που βοηθούν στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και πολλές άλλες που επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία για την αντιμετώπιση συναισθηματικών προκλήσεων. Κάθε είδος εφαρμογή,  προσφέρει τη δική της υποστήριξη. Στο SOULA, σκοπεύουμε να συνδυάσουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε ευρύτερο φάσμα. Κάποιοι ίσως θέλουν πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, άλλοι μπορεί να αναζητούν συναισθηματική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και άλλοι μπορεί απλά να θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους. Η Soula προσφέρει μια προσωπική επαφή σε όλες τις αλληλεπιδράσεις της, δίνοντας προσαρμοσμένες συμβουλές για την κάθε περίπτωση.

Ποια είναι τα καλύτερα σχόλια που έχετε λάβει σχετικά με την εφαρμογή;

Τα πιο σημαντικά σχόλια προέρχονται από τους χρήστες μας. Είναι συγκινητικά και μας υπενθυμίζουν τα υψηλά πρότυπα που πρέπει να κρατάμε. Μας ευχαριστούν, ενώ νιώθουν τη Soula ως οικογένεια τους αφού τους βοηθά να δημιουργήσουν το δικό τους ασφαλές καταφύγιο, προσφέροντας παρηγοριά και άνεση, μια έξοδο από τις καθημερινές πιέσεις και έναν τρόπο για να ταξιδέψουν με αυτοπεποίθηση στην εγκυμοσύνη.

Ποιες βασικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά να περιμένουν οι χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Soula;

Το AI chatbot είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό, λειτουργώντας ως πύλη προς όλες τις άλλες λειτουργίες και εξασφαλίζοντας μια άνετη εμπειρία για τους χρήστες. Σχεδιάστηκε για να απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την εγκυμοσύνη και όχι μόνο – περιλαμβάνοντας συμπτώματα, τρόπο ζωής και σχέσεις. Με την Soula, οι χρήστες έχουν όλο το 24ωρο πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες. Εκτός από το chatbot, η Soula προσφέρει μια περιεκτική βιβλιοθήκη γεμάτη με επιστημονικά δεδομένα για την εγκυμοσύνη, τη γέννα και τη φάση μετά τον τοκετό. Οι χρήστες επωφελούνται επίσης από ένα καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει τα ουσιώδη θέματα και διαδραστική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης.