ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ-ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΤΟ STUDIO 8 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Η ποιότητα, η πρωτοτυπία, ο επαγγελματισμός, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το επιβεβαιωμένο 82% της αρίστων αποτελεσμάτων της επιτυχίας των φοιτητών του STUDIO 8 το κατατάσσουν στην καλύτερη επιλογή για λαμπρό μέλλον.

Ο Αντρέας Μαυρογένης ανέβασε τον πήχη προσφέροντας κάθε χρόνο στους φοιτητές όλες τις γνώσεις και εμπειρίες που χρειάζονται για να διαπρέψουν. Οι σχολές σε Λευκωσία και Λεμεσό παρέχουν όλα τα εφόδια στους φοιτητές του που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, διαπρέπουν και ξεχωρίζουν.

 

Συνέντευξη στην Μαρίνα  Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

 

Μια μεγάλη ιστορία, που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με το STUDIO 8 να ξεχωρίζει και να διαπρέπει πάντα. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Το Studio 8 ιδρύθηκε ως μια ανάγκη της σύγχρονης ζωής της Λεμεσού και όλης της Κύπρου όσον αφορά τις Καλές Τέχνες απευθυνόμενο σε ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν το πάθος, την ευχαρίστηση τους αλλά και για να προετοιμαστούν και να ανοίξουν τα φτερά τους στο εξωτερικό. Εκτός από τους σπουδαστές μας έχουμε και τα μαθήματα παιδικού εργαστηρίου που ξεκινούμε να «πλάθουμε» σωστά τα μικρά παιδιά είτε ακολουθήσουν μεγαλώνοντας αυτό τον κλάδο, είτε το έχουν στη ζωή τους ως τρόπο ανάπτυξης του πνεύματος τους. Η οικογένεια Μαυρογένη μας οδηγεί με τις γνώσεις και το ταλέντο της πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα, έναν αιώνα από τότε που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στον κόσμο των Τεχνών.  Εγώ είμαι ακριβώς η τρίτη γενιά της οικογένειας με θέμα τις Τέχνες. Το STUDIO 8 δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια και είναι η συνέχεια μιας προσωπικής μου δουλειάς ως απόφοιτος Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στον κλάδο σκηνογραφίας. Μια δουλειά η οποία κτίστηκε με πάθος, επαγγελματισμό, μεγάλο κόπο και ακούραστης εργασίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλα.

 

DSC 7090 Edit

Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, από μικρά παιδιά 3 χρονών μέχρι 110 χρονών;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τις Τέχνες. Στο Studio 8 αρχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα παιδιά από 3 χρονών και μπορεί να έχουμε και άτομα 110 χρονών. Η γνώση και το πάθος για κάτι που αγαπάς, δεν έχει ηλικία. Καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα Τεχνών όπως Fashion Design, Fine Art, Φωτογραφία, Graphic Design, Interior Design, Animation. Υπάρχουν κι άλλοι κλάδοι αφού κάθε χρόνο στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε.

 

Το STUDIO 8 εξελίσσεται με κάθε νέα σεζόν. Υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, πολυσυζητημένοι κλάδοι σπουδών. Προσπαθείτε πάντα να είστε ένα βήμα μπροστά;

Ναι πάντα και αυτός είναι ένας από τους στόχους τους οποίους έχουμε πετύχει. Η φιλοσοφία της εταιρείας STUDIO 8 είναι να κρατηθεί ψηλά η ποιότητα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς. Το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αφού οι προηγούμενες δύο γενιές άφησαν ένα τεράστιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και για μένα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση αφού οι ανάγκες τρέχουν συνεχώς. Οφείλουμε να εξελισσόμαστε έτσι πέραν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις με τις οποίες προσπαθούμε να δώσουμε το μέγιστο, κάθε χρόνο προσθέτουμε και κάποιο νέο κλάδο ο οποίος ενδιαφέρει αρκετούς ανθρώπους. Όπως τώρα και ο κλάδος του μακιγιάζ.

 

DSC 7208 Edit

Στο STUDIO 8 οι σπουδαστές παίρνουν στα χέρια τους αναγνωρισμένα διπλώματα σε συνεργασία μάλιστα με το Ηνωμένο Βασίλειο;

Ναι τα διπλώματα που δίνουμε χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα GCE που όλοι τα γνωρίζουμε και το Foundation Diploma in Art and Design. Διπλώματα που προετοιμάζουν τους μαθητές για να μπορούν να βρεθούν στα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο. Γιατί πάντα στοχεύουμε στα καλύτερα για τους απόφοιτους μας. Τα άλλα διπλώματα, είναι αναγνωρισμένα από την BTEC του Ηνωμένου Βασιλείου και έρχονται εξεταστές στην Κύπρο για να πάρει ο φοιτητές το δίπλωμα του στο νησί μας. Τα επίσημα αποτελέσματα της BTEC δείχνουν ότι το 82% των φοιτητών μας, παίρνουν στα χέρια τους με άριστα το δίπλωμα τους. Στόχος μας να φέρουμε έναν άλλο αέρα στη Λεμεσό. Να είμαστε πρωτοπόροι. Μπορώ να πω ότι γεννήσαμε ανταγωνισμό, ότι καταφέραμε να κάνουμε κάτι καινούριο στην πόλη και πάνω μας κτίζουν και οι υπόλοιποι.

 

Υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα η οποία δουλεύει ακούραστα στο Studio 8;

Ναι υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα, με κόσμο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους φοιτητές μας.

DSC 7120 Edit

Η σχολή βρίσκεται και σε Λευκωσία αλλά και Λεμεσό;

Στη Λευκωσία λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια γιατί θέλουμε το σπουδαίο έργο που γίνεται στη Λεμεσό να εξελίσσεται και στην πρωτεύουσα. Έχουμε κόσμο που αγαπά και στηρίζει τον πολιτισμό και έτσι θέλουμε να προσφέρουμε παντού τις υπηρεσίες μας. Δεχόμαστε πιέσεις και για άλλες πόλεις και είναι και αυτό στα πλάνα μας.

7 Οκτωβρίου θα γίνει το καθιερωμένο open day για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 17-18. Μια μέρα που περιμένετε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους;

Ανοίγουμε πόρτες σε όλο τον κόσμο για να έρθει να γνωρίσει τις εγκαταστάσεις μας από κοντά στο Studio 8 στη Λεμεσό. Η καθιερωμένη μέρα γνωριμίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και αρχίζει η ώρα 9 το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Από τις 11 θα υπάρχει και live link με το Κανάλι Έξι. Θα λειτουργούν ταυτόχρονα όλα τα εργαστήρια του Studio 8 όπως ζωγραφικής για παιδιά, φωτογραφίας για μεγάλους ενώ παράλληλα στους χώρους μας θα κάνουμε make up για να μιλήσουμε στον κόσμο και για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα στον κλάδο μακιγιάζ.

Στο χώρο σας, μέρος της διακόσμησης που συνδυάζει το χθες με το σήμερα βρίσκονται και οικογενειακά κειμήλια;

Ο χώρος από μόνος του δεν πλάθει ανθρώπους, όμως είναι το μέσο για να εμπνευστεί ο καλλιτέχνης. Αρχικός μου στόχος από τη μέρα που ξεκίνησα το STUDIO 8, ήταν οι προσωπικές μου ανάγκες, δηλαδή κάποια πράγματα που δεν τα είχα σε παιδική ηλικία όταν κι ο ίδιος παρακολουθούσα μαθήματα ζωγραφικής. Έβλεπα ότι κάποια πράγματα έλειπαν από την Κύπρο, το είχα πάντοτε στο μυαλό μου. Είχα επηρεασμούς από την Ιταλία και άλλους χώρους του εξωτερικού και ένιωθα έντονα την ανάγκη ότι μπορούσαμε κάτι τόσο όμορφο να το έχουμε και στην Κύπρο. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό το θέμα στο STUDIO 8, είμαι περήφανος για όλο αυτό που συμβαίνει για να νιώθουν οι φοιτητές μας ότι η Τέχνη δεν υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με Τέχνη αξίζουν έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας, έτσι κι αλλιώς αυτό απαιτούν και τα διπλώματα που δίνουμε. Έναν αγγλικό ακαδημαϊκό σύστημα απαιτεί εκσυγχρονισμό και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Και πάντα δείχνουμε το παλιό για να δουν και τι χρησιμοποιούσαν σε περασμένες δεκαετίες για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα επαγγελματικά.

DSC 7193 Edit

Η δουλειά, οι επιτυχίες σας, σχολιάζονται με τα καλύτερα και αυτό φαίνεται και από τις εγγραφές που αυξάνονται. Οι μαθητές, σπουδαστές του STUDIO 8 διαπρέπουν, ενώ βλέπουμε πως συμμετέχουν και σε διάφορα πολιτιστικά γεγονότα;

Ναι το STUDIO 8 και κατ΄επέκταση το όνομα Μαυρογένης, χαίρει εκτίμηση στο χώρο του πολιτισμού στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά  events γιατί θέλουμε και να προσφέρουμε αλλά και να δείχνουμε και πολιτισμό. Ο κάθε φοιτητής στο STUDIO 8 έχει να κερδίσει πολλά. Και με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, το προσωπικό αλλά και την εμπειρία του με διάφορες συμμετοχές που διοργανώνονται στην Κύπρο με σκοπό να εμπλουτίζουν το CV τους.

 

Ισχύει ότι η ιδέα του Καρναβαλιού αλλά και της Γιορτής του Κρασιού, γεννήθηκε στο δικό σας χώρο;

Ναι την ιστορία δεν μπορεί να την παρακάμψει κάποιος. Κουβαλούμε σαν οικογένεια την ίδρυση αυτών των δύο μεγάλων, λαϊκών γιορτών. Από τα εργαστήρια του Studio 8 ξεκίνησαν όλα, τα οποία τότε ήταν αλλιώς διαμορφωμένα. Ο κάθε πελάτης αισθάνεται ένα ιδιαίτερα δέος αφού εδώ που φοιτά γεννήθηκαν αυτές οι ιδέες. Το STUDIO 8 συμμετέχει και στο Καρναβάλι και τη γιορτή του Κρασιού.

DSC 7099 Edit

Πέρσι έγινε και ένα πολύ μεγάλο, πετυχημένο fashion show το οποίο έχεις στόχο να γίνει θεσμός;

Ήταν ακριβώς όπως το είπες, ένα μεγάλο fashion show για το οποίο δούλεψε πάρα πολύς κόσμος. Ήταν ένα show που άφησε 7,500 ευρώ στο ταμείο της Παιδιατρικής Προληπτικής του Αργύρη Αργυρίου. Είχαμε πέραν των 500 ατόμων οι οποίοι ήρθαν στο fashion show που πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Λιμάνι από όλη την Κύπρο. Ο κλάδος του Fashion Design είναι σημαντικός στο Studio 8 για αυτό και δίνουμε αναγνωρισμένα διετές διπλώματα με γνώσεις αλλά και εμπειρίες στους φοιτητές μας όπως αυτό το Fashion show.

DSC 7129 Edit

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το επόμενο;

Ναι, με στόχο να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Εύχομαι να το αγκαλιάσει ο κόσμος γιατί πέραν από τη δουλειά που βλέπουν εκείνη τη βραδιά είναι σημαντικό το ότι προσφέρουμε και σε ανθρώπους το έχουν ανάγκη.

DSC 7252 Edit

Το STUDIO 8 προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στον κάθε ένα από εμάς που το εμπιστεύεται σχετικά με τον κόσμο της μόδας, της αρχιτεκτονικής, της φωτογραφίας, των Καλών Τεχνών. Το λαμπρό μέλλον αρχίζει από εδώ;

Κάνουμε το παν ξεκινώντας από τα παιδικά εργαστήρια με το Musical Theatre και την Ζωγραφική. Είναι μια διαχρονική πορεία στο STUDIO 8 με πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις. Και λόγω της εμπειρίας μου ως σκηνογράφος, όλα τα μέσα που χρησιμοποιούνται όπως τα σκηνικά, τα φώτα, ο ήχος, τα κουστούμια, όλα δίνουν απίστευτη εμπειρία στους μαθητές μας για να ζήσουν όλη αυτή την μαγεία που υπάρχει πίσω στα παρασκήνια και επάνω στη σκηνή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο STUDIO 8 SCHOOL OF ART AND DESIGN σε Λεμεσό και Λευκωσία επικοινωνήστε στο: 7000 1788

Διεύθυνση για Λεμεσό:

22, Πάνου Σολωμονίδη Λεμεσός Κύπρος, 3032

 

Διεύθυνση για Λευκωσία:

12 Ζήνωνος Σώζου Άγιοι Ομολογητές

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.studio8.com.cy/

studio 8 logo