ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ SKINNY (ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΡΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ)

Πιθανόν να παραπονιέσαι για τα παραπανίσια κιλά, που όμως τα στηρίζεις τόσο μοναδικά, να μιλάς συνεχώς για διαίτες που θα αρχίσουν «από Δευτέρας» και να μην αγαπάς σε καμία περίπτωση την εμφάνιση, την υγεία σου, εσένα γενικότερα.

Όταν θες να αλλάξεις κάτι, τότε ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις, είναι η προσπάθεια. Οι γυναίκες έχουν πάντα στα θέματα που συζητούν το κεφάλαιο «Κιλά». Και ναι, η εικόνα με τα πρότυπα που βλέπεις κάθε μέρα μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου, με το σώμα και την εμφάνιση σου. Κακώς όμως γιατί η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και η κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά. Και αυτό στο γράφει με ειλικρίνεια μια skinny. Το πιο σημαντικό πράγμα είτε έχεις περιττά κιλά είτε είσαι αδύνατη, είναι η υγεία σου. Και από εκεί και πέρα, όλα λύνονται και όλα γίνονται.

Μπορεί να θεωρείς ότι μια αδύνατη, δεν έχει κανένα θέμα. Κι όμως. Υπάρχουν πολλά που την προβληματίζουν.

Πιθανότατα, σε μικρότερη ηλικία να δέχτηκε και η ίδια μπούλινγκ. Και όπως και για σένα, δεν είναι καθόλου ωραία υπόθεση. Ιδιαίτερα για ένα αδύνατο κοριτσάκι να ακούει σχόλια του τύπου «θα σε πάρει ο αέρας», «είσαι σκελετός» και άλλα τόσα.

Βεβαίως, μπορεί να αγαπά τόσο πολύ την εικόνα της, που καθόλου να μην μπορούν να την επηρεάσουν αρνητικά τα λόγια σου. Όμως και πάλι, θα τα ακούσει.

Οι γυναίκες, πάντα θα συζητούν για το θέμα βάρος και κιλά. Και θα στρέφουν τα βλέμματα προς το μέρος της skinny κοπέλας. «Είσαι τυχερή», «εσύ τρως ότι θες», «δεν έχεις πρόβλημα εσύ».

Μα ποιος σας είπε πώς δεν έχει;

Όπως μια γυναίκα με βάρος προσπαθεί να χάσει κιλά, μια αδύνατη, ίσως προσπαθεί να πάρει βάρος.

Ναι σίγουρα, θεωρητικά είναι σε «καλύτερη» θέση, αλλά δεν θα το κάνει θέμα. Κι επίσης, θα συζητηθεί πάντα η ποσότητα φαγητού που έχει στο πιάτο της και πόσο τελικά έχει καταναλώσει. Ναι, κάπως της κόβετε η όρεξη… Θα ακούσει πολλές φορές τη φράση: “Μα έχεις χάσει κι άλλο βάρος;”κι ας δείχνει πάντοτε το ίδιο η ζυγαριά.

 

Μπορεί να είναι τόσο αδύνατη που να μην βρίσκει ούτε και η ίδια ρούχα που να “στρώνουν” όμορφα στο σώμα της ενώ άλλα να την δείχνουν ακόμη πιο αδύνατη από ότι είναι και ούτε στην ίδια να αρέσει το αποτέλεσμα.

Μπορεί να αισθάνεται άσχημα που σχολιάζεις πάντα τα κιλά της. Δεν είναι επιλογή, έτσι είναι ο σωματότυπος της. Μπορεί να μην θέλει να ακούει για δίαιτες. Και όλα αυτά γιατί αγαπά το σώμα της. Και οφείλει ο κάθε ένας να αγαπά τον εαυτό και το σώμα του. Να φροντίζει καθημερινά για αυτά.

Το θέμα βάρος γίνεται συχνά ψύχωση και αυτό φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Το σημαντικότερο, είναι όπως προαναφέραμε, να έχεις την υγεία σου. Είτε έχεις κιλάκια, είτε όχι να προσπαθείς, χωρίς να γίνεται εμμονή, να είσαι στο κατάλληλο για τον σωματότυπο σου βάρος.

Το γυναικείο σώμα είναι υπέροχο, είναι πανέμορφο. Φέρνει στον κόσμο τα παιδιά σας, τα ταϊζει, το γυναικείο σώμα είναι σε κάθε περίπτωση δυνατό και όμορφο ακόμη και με κυτταρίτιδα (γιατί ναι, οι skinny έχουν επίσης κυτταρίτιδα, χαλάρωση και ραγάδες). Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα παράπονα θα τα ακούσεις. Γιατί καμιά φορά ούτε οι ίδιοι μπορεί να μην μας εκτιμάμε. Γιατί όμως να μην το αλλάξεις αυτό;

Συμφωνώ να φροντίζεις το σώμα σου για να αισθάνεσαι καλά, μην το παρακάνεις όμως. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αγάπα το σώμα σου και νιώσε αυτοπεποίθηση. Γιατί όποιος κι αν είναι ο άλλος, αυτό που πάντα θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό σου είναι η σιγουριά, το ταμπεραμέντο, η αυθεντικότητα της προσωπικότητας του.