ΕΧΩ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΖΩΗ

Ποτέ δεν με τρόμαζαν οι αριθμοί και χαίρομαι που κατάφερα έχοντας την υγεία μου, ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε, άλλους που ήρθαν, άλλους που έφυγαν, τις επιτυχίες, τις εμπειρίες μου, να φτάσω εδώ που έφτασα βλέποντας τα κεράκια στην τούρτα μου να αυξάνονται. 

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Αγχωνόμαστε για το γεγονός ότι μεγαλώνουμε, ενώ η δική μου άποψη είναι πώς θα έπρεπε να το απολαμβάνουμε. Όταν ξέρεις να ζεις και να εκτιμάς αυτό το υπέροχο δώρο που λέγεται ΖΩΗ, δεν στεναχωριέσαι που μεγαλώνεις, δεν τρομάζεις γιατί δεν δέχεσαι να πάει χαμένη καμιά στιγμή.

Όσα περισσότερα χρόνια και να σου «χαριστούν», εάν δεν ξέρεις να ζεις, θα τα σπαταλήσεις. Για αυτό κάπου στο βάθος του μυαλού μου, σημασία δεν έχει πόσα χρόνια περνούν αλλά πώς φροντίζει ο κάθε ένας από εμάς να τα γεμίζει.

«Σημασία δεν έχει ο χρόνος που φεύγει αλλά πώς φροντίζει, ο κάθε ένας για τον εαυτό του να τον απολαμβάνει».

Γι αυτό, αν κάτι δεν σ΄αρέσει μην περιμένεις από κανέναν να το αλλάξει. Κάνε εσύ την αλλαγή για τον εαυτό σου. Είτε πρόκειται για έναν άνθρωπο που σε εκνευρίζει, είτε για μια παρέα που σε κουράζει, είτε για μια δουλειά που δεν είναι για σένα. Έχεις την υγεία σου αν είσαι τυχερός, έχεις όνειρα και άπλετο χρόνο να αποκτήσεις τα θέλω σου. Να ζήσεις τη ζωή που έχεις στο μυαλό σου.

Κάθε δεκαετία, ακόμη και κάθε μέρα έχει κάτι καινούριο να μας δώσει. Μπορεί κάποια πράγματα να μοιάζουν ίδια με τις μέρες που πέρασαν, όταν όμως κοιτάζεις πίσω, τίποτα δεν είναι ποτέ το ίδιο. Όλα αλλάζουν. Τα θέλω μας, οι σκέψεις, οι επιθυμίες, οι στόχοι μας. Αλλάζουν ανάλογα με τις γνώσεις, τα παθήματα, τις εμπειρίες μας.

Ο κάθε ένας για τον εαυτό του γνωρίζει που μπορεί να φτάσει ακόμη κι αν για τους άλλους φαντάζει αδύνατο. Χρειάζεται γνώση, εμπειρία και διάθεση. Διάθεση για ζωή για να πετύχεις το ακατόρθωτο.

Έχω γνωρίσει ηλικιωμένους που διψώ να πάρω κάτι από τη νιότη και την ενέργεια τους και έχω γνωρίσει νέους που δεν έχουν μάθει να διεκδικούν, να προσπαθούν, να τρέχουν πίσω από τους στόχους τους. Νέους που δεν ξέρουν να ζουν τα νιάτα τους και ηλικιωμένους που ζουν την κάθε μέρα συνεχίζοντας να μαθαίνουν αποκτώντας γνώσεις, εμπειρίες. Χαμογελούν και προκαλούν τη ζωή να τους δώσει ότι έχει!

Μην κρύβεις τα χρόνια σου. Να είσαι πάντα περήφανη που έφτασες εδώ που είσαι σήμερα. Γιατί, τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες και κανένας χρόνος, καμία μέρα δεν επιστρέφει. Για αυτό πάντα να τις ζεις με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς και περήφανα να φυσάς όλα τα κεράκια στην τούρτα ευχόμενος κάποια στιγμή να καταφέρεις να την γεμίσεις! Όπως απολαμβάνω κι εγώ την κάθε μέρα, το ίδιο να κάνεις για τον εαυτό σου κι εσύ!

Υ.Γ: Άστε που λατρεύω την τούρτα, τα κεράκια, τις ευχές και τα δώρα!