ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΞ

Το σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση.

Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

 

Αν πιστεύεις ότι τελευταία η ερωτική ζωή με τον σύντροφό σου δεν είναι η καλύτερη, μπορεί να φταίει η… ώρα.

 

Κι όμως η ώρα της ημέρας που κάνεις σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

 

Δεν είναι μύθος ότι υπάρχει καλύτερη και χειρότερη ώρα.

 

Πρόσφατα διαβάσαμε ποια είναι η σωστή ώρα της ημέρας να κάνεις σεξ. Πρόκειται για τις 3 το μεσημέρι.

 

Έρευνα του Frontiers in Psychology έδειξε ότι το timing της λίμπιντο του άνδρα και της γυναίκας διαφέρουν. Οι γυναίκες έχουν ερωτική επιθυμία το απόγευμα ενώ οι άνδρες το πρωί (αλλά αυτό το ξέραμε, έτσι;).

 

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ μεταξύ 9-12 το βράδυ. Δηλαδή την ώρα του ύπνου. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σεξ πριν τον ύπνο δεν είναι απαραίτητα το ιδανικό.

Μπορεί να είναι βολικό αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στο σεξ όταν έχουν κλείσει τα φώτα.

 

«Το σεξ πριν τον ύπνο δεν είναι κακό. Απλώς οι περισσότεροι είναι εξαντλημένοι», αναφέρει ο γιατρός και συγγραφέας Michael Breus. Αν το σώμα σου περιμένει να κλείσεις τα μάτια, υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις ενέργεια για κάτι συνταρακτικό.

 

«Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, το σεξ μειώνει την ένταση και χαλαρώνει. Πολλούς τους βοηθά να κοιμηθούν», αναφέρει η Lisa Thomas, ειδική στις σχέσεις και στο σεξ.

Ωστόσο, συμφωνούν ότι ο ύπνος μαζί με τον σύντροφό σου, βελτιώνει την ποιότητα του σεξ. Όσο ξεκουράζεσαι το βράδυ, το σώμα δημιουργεί ορμόνες και ξυπνάς με περισσότερη ενέργεια και δημιουργικότητα για ικανοποιητικό σεξ.

 

Το πρωινό σεξ μπορεί να μην είναι και πάλι ιδανικό αν έχετε άλλο πρόγραμμα. Το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πολύ καλύτερο.

Πηγή: https://www.bovary.gr/