ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Τον βλέπεις να παίρνει όλο τον καναπέ. Να περπατά ανέμελα μέσα στο σπίτι, να χτίζει όνειρα κοινά και για τους δυο σας. 

Αυτός ο άνθρωπος σου κουράζει και πολλές φορές θες απλά να εξαφανιστεί… Να σου αδειάζει τη γωνιά. Είναι ο άνθρωπος που πολλές φορές θα σε κουράσει. Είναι αυτός που θεωρείς δεδομένο γιατί πολύ απλά, είναι πάντα εκεί. Ξέρεις τι θα σκεφτεί πριν προλάβει να το ξεστομίσει. Γνωρίζεις την επόμενη του κίνηση και χαμογελά γιατί είσαι μέσα στο μυαλό του. Καταβάθος, του αρέσει που τον ξέρεις τόσο καλά.

Είναι εκεί. Βράχος. Ακόμη κι όταν τον διώχνεις. Ακόμη κι όταν τον πληγώνεις γιατί εσύ αισθάνεσαι ότι θες να αλλάξεις τα πάντα γύρω σου.

Κάποιες φορές έχει απίστευτη διάθεση και άλλες κλείνεται στον εαυτό του. Και δεν σου λέει ποτέ τι έχει γιατί δεν θέλει να σε φορτώνει.

Είναι ο άνθρωπος που δεν σε παράτησε ποτέ. Ακόμη και αν έκανες τα πάντα για αυτό. Παρόλο που σου άξιζε να σε πετάξει έξω από τη ζωή του. Αυτός σου δείχνει με πράξεις ότι είναι εκεί.

Και συγκρίνεις… Είναι αδύνατον να μην συγκρίνεις. Γιατί σου βγάζει αγάπη, ανθρωπιά ακόμη κι αν δεν την αντέχεις πολλές φορές, ακομη κι όταν μέσα σου λες έντονα ότι του αξίζει κάτι καλύτερο. Συγκρίνεις με ανθρώπους που φάνηκαν δειλοί, μικροί. Που ήρθαν απλά για να πάρουν. Που πλήγωσαν. Που απλά σε έκαναν να χάσεις τον εαυτό σου. Που δεν σου έβγαλαν ποτέ το καλύτερο εγώ σου.. Ενώ αυτός…

 

Είναι πάντα το ασφαλές σου λιμάνι. Αυτός στον οποίο θα στηριχτείς. Ο άνθρωπος που θα σου πει τόσο απλά και ήρεμα «μην ανησυχείς, όλα θα πάνε μια χαρά. Μην φοβάσαι τίποτα» και ξέρεις πως δεν το λέει απλά για να το πει. Ότι το εννοεί και πως ναι, όντως όλα θα πάνε μια χαρά γιατί απλά το ξεστόμισε.

 

Είναι η δύναμη σου. Το άλλο σου μισό. Η οικογένεια σου. Γιατί ξέρεις πως ότι κι αν συμβεί μεταξύ σας, πάντα θα είναι εκεί. Γιατί στο δείχνει με τις πράξεις του. Γιατί είσαι πάντα πρώτα εσύ για αυτόν και μετά ο κόσμος γύρω του. 

Άνθρωπος σου είναι αυτός που θες να του σπάσεις τα μούτρα, να τον εξαφανίσεις αν είναι δυνατόν, που τον διώχνεις και όμως είναι βράχος δίπλα σου γιατί δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο στον κόσμο από το “μαζί” σας! Και για σένα όμως, είναι πάντα το ασφαλές λιμάνι που μπορείς να εμπιστευτείς και να στηριχτείς επάνω του ακόμη κι αν όλα γύρω σου δείχνουν να γκρεμίζονται…