ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ

Διαβάσαμε το βιβλίο «Εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε. Μαρτυρίες Πιστών. Θαύματα Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας», που έγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, και η πρώτη μας σκέψη ήταν να επισκεφθούμε το Σπήλαιο-Ναό-Ασκητήριο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κάτω Δευτερά.

Ως επισκέπτες/προσκυνητές αντικρίσαμε ένα λαξευμένο βράχο, ύψους περίπου 35 μέτρων, και είχαμε την επιλογή είτε να ανέβουμε τα εκατό σκαλοπάτια είτε να χρησιμοποιήσουμε τον ανελκυστήρα.

 

Εμείς διαλέξαμε τα σκαλοπάτια και δεν το μετανιώσαμε ούτε στιγμή. Δεν αισθανθήκαμε κούραση και κάθε σκαλοπάτι ήταν λες και εξαφάνιζε κάθε αρνητική σκέψη και στενοχώρια. Η πανοραμική θέα είναι συγκλονιστική και η γαλήνη που νιώσαμε ήταν απερίγραπτη.

 

Στα δεξιά σου θα δεις πάντα ένα χαμογελαστό παππούλη να κάθεται ευλαβικά δίπλα από ένα τραπεζάκι, όπου μπορείς να περάσεις για να γράψεις τη δική σου Παράκληση Υπέρ Υγείας.

 

Μόλις μπεις μέσα στο Σπήλαιο αντικρίζεις την πανέμορφη εικόνα της Παναγίας με τα αμέτρητα τάματα των προσκυνητών της. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι πόσοι άνθρωποι στέκονται καθημερινά μπροστά της, προσεύχονται και την προσκυνούν παρακαλώντας τη να εισακούσει τις προσευχές τους.

 

Αν δεν είχες την ευκαιρία να διαβάσεις αυτό το βιβλίο με τις 42 περιγραφές θαυμάτων, σε συμβουλεύουμε είτε να ψάξεις να το βρεις είτε να επισκεφθείς το Σπήλαιο για να προσκυνήσεις την Εικόνα της.

 

Πάρε κι ένα λουλούδι μαζί σου. Μην πας με άδεια χέρια στη Μάνα που ξέρει τι νιώθεις, τι σκέφτεσαι και τι ζητά η ψυχή και η καρδιά σου, χωρίς καν να προλάβεις να της το εκμυστηρευτείς…