ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ! ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙΣ

Δες πώς θα ανταπεξέλθεις στο 8ωρο χωρίς να καταπιεστείς

Στο γραφείο σου περνάς τον περισσότερο χρόνο της ημέρας σου.

 

Υπάρχουν φορές που δεν έχεις όρεξη να δουλέψεις και σηκώνεσαι με δυσκολία από το κρεβάτι για να πας στο γραφείο.

 

Νιώθεις άδεια, χωρίς έμπνευση και πολύ κουρασμένη. Ενα «καμένο μυαλό», ένας εγκέφαλος που υπολειτουργεί και το μόνο που θέλει είναι να μην κάνει τίποτα.

 

Η δουλειά για κάποιους αποτελεί τον πιο στρεσογόνο παράγοντα της ζωής τους. Το τηλέφωνο δεν σταματά ποτέ να χτυπά. Στο γραφείο επικρατεί ένα χάος και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν μοιάζουν ατελείωτα.

 

Η ικανότητα να διατηρεί κάποιος θετική στάση και διάθεση στη δουλειά ανήκει στις ηγετικές δεξιότητες.

 

Όταν εργάζεσαι καθημερινά, για πολλές ώρες, με τους ίδιους -διαφορετικούς από εσένα- ανθρώπους, στο ίδιο γραφείο, πρέπει να επιστρατεύσεις τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα σου για να επιβιώσεις.

 

Για να διατηρείς την παραγωγικότητά σου κάθε μέρα στη δουλειά, είναι σημαντικό να διατηρείς τη θετική σου ενέργεια. Ίσως μερικές φορές είναι δύσκολο, αλλά προκειμένου να συμπεριφέρεσαι επαγγελματικά και να συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, πρέπει να μάθεις πώς να φτιάχνεις τη διάθεσή σου.

 

Διάβασε παρακάτω πώς μπορεις να ανταπεξέλθεις στο 8ωρο χωρίς να καταπιεστείς:

 

  1. Αποδέξου την κατάσταση

 

Τα συναισθήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα επίπεδα της ενέργειάς σου. Αντιμετώπισε ό,τι συμβαίνει με καλή διάθεση και θετική στάση. Μην σκέφτεσαι ότι δεν έχεις όρεξη σήμερα, αυτό το κάνει χειρότερο και εστιάζεις μόνο σε αυτό. Αποδέξου ότι είσαι στο γραφείο και ότι θα κάνεις ό,τι μπορείς μέχρι να τελειώσει η ημέρα. Η αποδοχή είναι το πιο σημαντικό από όλα.

  1. Να είσαι ευέλικτη

 

Είσαι άνθρωπος της ρουτίνας και κάνεις όλα τα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Τις μέρες που δεν έχεις τόση καλή διάθεση, μπορείς να αλλάξεις την σειρά των πραγμάτων και να φέρεις το πρόγραμμά σου στα μέτρα σου. Ξεκίνα με τα πράγματα που σε ευχαριστούν περισσότερο και όσα σου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα.

 

  1. Εστιάσε στα καθήκοντα που σε ενδιαφέρουν.
  2. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα

 

Αναγνώρισε το γεγονός ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα και αναζήτησε καλύτερες και πιο πρακτικές λύσεις. Οταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας ένα προτζεκτ, μην πιέζεσαι και πρότεινε να το κάνεις την επόμενη ημέρα αν γίνεται. Όσο εξασκείς την ικανότητα σου να αντιλαμβάνεσαι εγκαίρως τι είναι εφικτό και τι όχι και είσαι ειλικρινής με τις αντοχές και τις δυνατότητές σου, τόσο πιο γρήγορα θα ανταπεξέρχεσαι στο φόρτο εργασίας που αναλαμβάνεις.

 

  1. Επικεντρώσου σε ό,τι έχει προτεραιότητα

 

Είναι αδύνατο να έχουν όλα τα πράγματα προτεραιότητα, αν και πολλές φορές μας δίνεται αυτή η εντύπωση.

 

  1. Εργάσου σε χρονικά διαστήματα

 

Για να διατηρήσεις την ενέργεια σου, ώστε να είσαι συνεχώς παραγωγικός και να ανταπεξέλθεις στο αυξημένο φόρτο εργασίας, είναι αναγκαίο να κάνεις διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: https://www.bovary.gr/