ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΔΕΝ ΑΡΕΣΩ”

Αυτοπεποίθηση έχεις κι όταν παραδέχεσαι στον εαυτό σου πάνω απ’ όλα και μετά στους υπόλοιπους ότι “ναι, δεν του αρέσω/δεν της αρέσω”…

Συνειδητοποιείς ότι δεν αρέσεις σε όλους, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Θα ήταν και βαρετό αν όλοι τρελαινόντουσαν μαζί μας. Κάθισε άνετα και σκέψου το λογικά. Κάποιοι σε βρίσκουν άψογο/η, κάποιοι ωραίο/α, κάποιοι μέτριο/α και κάποιοι αδιάφορο/η (μεταξύ μας… δεν έχουν καθόλου γούστο). Και τι έγινε; Θα τα βάψεις μαύρα; Όχι φυσικά. Εσύ δεν είσαι για τέτοια χρώματα. Γεννήθηκες με μία πολύχρωμη ψυχή που μαγνητίζει κάθε βλέμμα.

 

Πώς να σου το πω πιο ξεκάθαρα για να το καταλάβεις… Δεν θα αφήσεις ένα ή δυο άτομα που σε απέρριψαν, είτε με τα λόγια είτε με τη συμπεριφορά τους και θα επιτρέψεις στην ήδη ανεβασμένη αυτοπεποίθηση σου να ακουμπήσει στα πατώματα… Σήκωσε το κεφάλι ψηλά και πάρε τα πάνω σου. Σου το ζητώ ευγενικά, αλλά ταυτόχρονα το απαιτώ…

Σκέψου ότι αν δεν άρεσες σ’ ένα πρόσωπο (που όπως είπαμε δεν έχει καμία αισθητική), μπορεί οσονούπω να σου χτυπήσει απρόσμενα την πόρτα ένα άλλο…. που θα σε λατρέψει. Γίνεται. Δεν σου λέω ψέματα. Δεν προσπαθώ να χαϊδέψω τα αυτιά σου. Δεν προσπαθώ να σε παρηγορήσω. Γνωρίζεις τι αξίζεις κι εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου το πω.

Τώρα θα στρέψεις απότομα το κεφάλι σου και θα με ρωτήσεις “ποιος;”… Εμ, εσύ φυσικά… συμπαθητικό και αξιολάτρευτο μου πλάσμα!