ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Τι είναι η πολυανδρία και πως γίνεται να έχεις δύο ή παραπάνω συντρόφους

 

Η πολυανδρία είναι μια μορφή πολυγαμίας κατά την οποία μια γυναίκα έχει δύο ή περισσότερους συντρόφους την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό δε σημαίνει ότι απλά έχει σεξουαλικές επαφές με παραπάνω από έναν άνδρα, αλλά δημιουργεί σχέσεις και συναισθηματικό δέσιμο με τους συντρόφους της.

 

Η πολυανδρία είναι ένα σύστημα που έχει κάνει την εμφάνιση του από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Σπάρτη, μία γυναίκα μπορούσε να τεκνοποιήσει με διάφορους άνδρες ώστε οι απόγονοι τους να είναι νέοι και υγιείς, και ένας σύζυγος προχωρημένης ηλικίας μπορούσε ουσιαστικά να γνωρίσει την γυναίκα του σε έναν νεότερο και αυτός να αναλάβει κάποιες συζυγικές υποχρεώσεις.

 

Η γυναίκα με τους πολλούς συζύγους είναι ένα μοτίβο που εμφανίζεται και σε πολλές θρησκείες όπως ο Ινδουισμός. Η Draupadi από το έπος Mahabharata, είναι μία πριγκίπισσα η οποία παντρεύτηκε 5 αδέρφια και ο τρόπος ζωής της αυτός ήταν η επιλογή της από προηγούμενη ζωή και ήταν πλήρως αποδεκτός.

 

Ο γάμος με πάνω από έναν σύζυγο είναι παράνομος, για αυτό και όσοι υιοθετούν την πολυανδρία, ή την πολυγαμία γενικότερα, αποφασίζουν ότι δεν θα παντρευτούν ποτέ. Εκτός αν η γυναίκα επιλέξει να παντρευτεί έναν από τους πολλούς της συντρόφους.

Τα σενάρια για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο είναι ποικίλα. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το να έχεις πολλούς συντρόφους είναι απλά μεγάλη κούραση. Αυτές που το έχουν δοκιμάσει όμως μιλούν για μεγάλη δύναμη και εξουσία καθώς και πολύ καλύτερο σεξ. Κάποιες δρουν ως dominatrix και έχουν υπό τον έλεγχο τους 3-4 συντρόφους τους οποίους διατάζουν και έχουν υπό τον έλεγχο τους. Η γυναίκα σε αυτή τη σχέση λατρεύεται σα θέα και έχει απόλυτη δύναμη. Η κοινότητα του BDSM είναι πρακτικά μία ανοιχτόμυαλη ομάδα ανθρώπων, για αυτό και τέτοιες νέες μορφές δημιουργίας δεσμών είναι πιο δόκιμες στο περιβάλλον αυτό.

 

Υπάρχουν όμως γυναίκες που δε το βλέπουν καν ως κίνκι πρακτική, αλλά σαν ένα τρόπο ζωής. Γυναίκες που έχουν παράλληλα πολλούς συντρόφους λένε ότι τα διαφορετικά τους πλεονεκτήματα, το στυλ και οι απόψεις, δημιουργούν ένα εντελώς υποστηρικτικό σύνολο για αυτές. Ακόμα οι διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες με τον κάθε ένα σκοτώνουν τη μονοτονία που είναι αναπόφευκτη σε μία μακροχρόνια μονογαμική σχέση. Η ποικιλία είναι αυτή που εν τέλει κρατά τις σχέσεις αυτές λειτουργικές.

 

Ο κόσμος τις πολύ-ανδρίας, είναι ένας κόσμος εντελώς ανοικτός και πρέπει να έχεις συμφιλιωθεί πλήρως με αυτό το γεγονός για να μπορείς να ζήσεις έτσι και να απολαύσεις τα θετικά του. Φυσικά, οι γυναίκες που υιοθετούν αυτό τον τρόπο ζωής συχνά δέχονται επιθέσεις και σκληρή κριτική, σχετικά με την ηθική τους. Φαίνεται πως κόσμος δεν είναι έτοιμος να καταλάβει το πόσο ανοιχτό είναι πια το πλαίσιο τον σεξουαλικών προτιμήσεων, πόσο μάλλον να μπει σε μία συζήτηση για να δομήσει μία τέτοιου τύπου σχέση.

 

Για όσες και όσους ενδιαφέρονται για μία τέτοια μορφή συντροφικότητας πάντως, ένα είναι σημαντικό να θυμάστε : Λατρέψτε τη θεά σας!

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/