ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥ

Αν θες κάτι πολύ, τότε με σκληρή δουλειά, πείσμα, υπομονή και αφοσίωση, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ποιες οι θυσίες που απαιτούνται για να είσαι νικητής, να πετυχαίνεις τους στόχους σου, να μην το βάζεις κάτω, να προσπαθείς συνέχεια, να έρχεσαι αντιμέτωπος με τις αντοχές σου, να «προκαλείς» τον εαυτό σου για να κατακτήσεις τα θέλω σου;

 

Η Κύπρια παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Μαρία Μάρκου, δίνει καθημερινά μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους και γίνεται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, από τις γυναίκες ανάμεσα μας που θαυμάζουμε για όλα όσα πετυχαίνει καθημερινά.

Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους του Δημοτικού σχολείου Καμάρων, αφού έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές τους να παρακολουθήσουν από κοντά την προπόνηση της παρά αθλήτριας Άρσης Βαρών.

 

Ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν ενώ και η ίδια απόλαυσε την κάθε στιγμή, δίνοντας τους μαθήματα και μια εμπειρία ζωής που θα τα συνοδεύει για πάντα, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού τους, πως τα πάντα μπορούν φτάνει να το θέλουν πολύ, φτάνει να το πιστέψουν.

Η ίδια συγκινημένη δήλωσε:

“Ιδιαίτερη η σημερινή μου προπόνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Άρσης Βαρών στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό, όπου προπονούμαι καθημερινά, στην παρουσία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων της Λάρνακας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την προπόνησή μου και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη ζωή ενός πρωταθλητή. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παιδιά επέδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον να γνωρίσουν το άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο αλλά και την αναπηρία. Μετά το πέρας της προπόνησής μου, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να μου υποβάλουν ερωτήματα που τους απασχολούσαν ως προς την προσωπική μου ζωή, την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό και τις επιτυχίες μου στον χώρο αυτό. Μέσα από αυτή την εμπειρία, τα παιδιά είδαν πόσο σπουδαία είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμο με όλα όσα προσφέρει.”