Δρ.ΑΝΤΡΕΑΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ- Δρ. ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ: ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Μαζί στη ζωή, μαζί και στη δουλειά.

Το ζευγάρι γυναικολόγων της Λεμεσού Δρ. Αντρέας Θεοδούλου και Δρ. Μαρία Αγαθοκλέους το οποίο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσων και τόσων ζευγαριών για το καλύτερο δώρο που μπορούν να αποκτήσουν, το μωρό τους.

Η θετικότητα, η αγάπη για τη δουλειά τους, ο επαγγελματισμός και το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ενώνουν δυνάμεις με στόχο τα καλύτερα για κάθε ζευγάρι που τους εμπιστεύεται είναι μερικά από τα στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

 

Το να αποκτάς τα δικά σου παιδιά είναι μεγάλη ευλογία. Κάνεις μεγάλα όνειρα και σίγουρα θες να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτοί οι 9 μήνες είναι αξέχαστοι για την κάθε γυναίκα και το σύζυγο της. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι μια δύσκολη περίοδος εάν υπάρχουν και οποιεσδήποτε επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ο γυναικολόγος είναι ο άνθρωπος που θα είναι δίπλα σου, από την πρώτη στιγμή μέχρι και την ώρα που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου το παίδι σου. Η περίπτωση του Δρ. Αντρέα Θεοδούλου και της Δρ. Μαρίας Αγαθοκλέους συζητιέται ευχάριστα αφού είναι το ζευγάρι γυναικολόγων της Λεμεσού που κάνει τα πάντα για να απολαύσεις την μοναδική διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού όσο καλύτερα γίνεται.

Ζητήσαμε να μας πουν την εμπειρία τους για το πώς είναι να δουλεύουν μαζί.

«Το να είσαι συνεργάτης με τον άνθρωπο σου, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε ένα επάγγελμα όπως το δικό μας. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα στις δύσκολες εγκυμοσύνες που πιθανόν να υπάρχουν επιπλοκές, γνωρίζεις πως η διάγνωση που θα πάρεις από τον άνθρωπο σου είναι σίγουρα σημαντική, απόλυτη και ειλικρινής. Είμαστε μια ομάδα, σύμμαχοι και δεν είναι λίγες οι φορές που ο ένας καλεί τον άλλο για να ακούσει την άποψη του πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε. Αυτό κάνει και τις γυναίκες που μας εμπιστεύονται να αισθάνονται ασφάλεια αφού στο τέλος της μέρας, τις εξετάζουν δύο γιατροί».

Και οι δυο γιατροί, μας τονίζουν πόσο σημαντικό είναι για τις γυναίκες σήμερα να προχωρούν σε φυσιολογικό τοκετό. Ένα θέμα που απασχολεί αρκετά.

«Στην Κύπρο οι γυναίκες καμιά φορά δεν το αντιμετωπίζουν όπως πρέπει και προτιμούν την γέννα με την καισαρική. Η καισαρική είναι σημαντικό εργαλείο και σώζει ζωές, όταν όμως υπάρξει ανάγκη. Όταν όλα βαίνουν καλώς, είναι καλύτερο και για τη μητέρα αλλά και το μωρό, να προχωρήσει σε φυσιολογικό τοκετό».

Αυτό που μας είπαν για το πώς αισθάνονται κάθε φορά που βλέπουν ένα μωράκι να έρχεται στον κόσμο, θα συγκινήσει κι εσένα που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο.

«Κάθε φορά που γεννιέται ένα μωρό, δεν σου κρύβω ότι δακρύζω και προσέχω να μην το δείχνω. Είναι μεγάλη συγκίνηση».

Δύο άνθρωποι που απολαμβάνουν την χαρά του κάθε ζευγαριού και φροντίζουν με τον ίδιο σεβασμό και αγάπη να αντιμετωπίζουν και κάθε δύσκολη κατάσταση.