ΔΡ. ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Γυναικολόγος Μαιευτήρας με ειδικότητα στην Εμβυομητρική Ιατρική Μαρία Αγαθοκλέους, μιλά στο Dolce για την σημαντικότητα της εξέτασης για το Τεστ Παπανικολάου το οποίο μπορεί να σώσει ζωές.

Αρκετές γυναίκες κατά διαστήματα αποφεύγουν το τεστ Παπανικολάου, ενώ πρόκειται για μια σύντομη, ανώδυνη εξέταση η οποία προλαμβάνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας και μπορεί να σώσει τη ζωή σας από τον καρκίνο του τραχήλου.

 

Με ένα μόνο ραντεβού στο γυναικολόγο, έχεις την κατάσταση της υγείας σου στα χέρια σου, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστη την κάθε σου μέρα. Το Τεστ Παπανικολάου, είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να τον προστατέψεις από δυσάρεστες καταστάσεις. Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σου για ραντεβού στην γυναικολόγο σου για την εξέταση και τα αποτελέσματα φτάνουν στα χέρια σου σε μερικές μέρες.

 

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει μια γυναίκα να είναι σεξουαλικά ενεργή θα πρέπει να ξεκινήσει και το Test Pap το οποίο θα επαναλαμβάνει μία φορά το χρόνο. Όταν είστε τακτική στο ραντεβού με τη γιατρός σας, τότε η οποιαδήποτε αλλοίωση θα εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις με επιπτώσεις στην υγεία σας.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Ιδανική είναι η οποιαδήποτε μέρα μετά το τέλος της περιόδου.