ΕΛΒΑ ΣΥΜΕΟΥ: ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Συναντήσαμε την Οδοντίατρο Έλβα Συμεού στο Symeou Dental Center και σου αποκαλύπτουμε ότι τώρα μπορείς να αποκτήσεις τα ίσια δόντια που ονειρευόσουν, με ένα πρακτικά αόρατο τρόπο… ξεχνώντας κυριολεκτικά τα σιδεράκια.

Μάθε τα πάντα γύρω από τη Ρομποτική Οδοντιατρική και τις νέες επαναστατικές μεθόδους και εμπιστεύσου τους ειδικούς που ξέρουν ότι δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από την τελειότητα και την υψηλή αισθητική.

 

Χαμογέλα, διότι τώρα η Έλβα σού προτείνει τις ασφαλείς και καινοτόμες λύσεις που ψάχνεις…

 

Ρομποτική Οδοντιατρική! Πώς εφαρμόζεται και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Αποτελεί επανάσταση στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τη μέθοδο αυτή εδώ και λίγα χρόνια μέσω του συστήματος CEREC, με το οποίο προσφέρουμε στους ασθενείς αποκαταστάσεις, όπως στεφάνες, γέφυρες και όψεις πορσελάνης ή ζιρκονίου σ’ ένα μόνο ραντεβού.

 

Το CEREC αποτελείται από ένα συνδυασμό μηχανημάτων: κάμερα σάρωσης, computer για σχεδιασμό της αποκατάστασης και μονάδα κοπής. Αφού προετοιμάσουμε το δόντι, παίρνουμε ένα ψηφιακό αποτύπωμα της περιοχής με την ενδοστοματική κάμερα (σάρωση). Οι εικόνες αυτές αποθηκεύονται ως τρισδιάστατο ψηφιακό αρχείο και έπειτα χρησιμοποιούνται από τον Οδοντίατρο για το σχεδιασμό της αποκατάστασής σας. Όταν η σχεδίαση τελειώσει, οι πληροφορίες στέλνονται στη μονάδα κοπής που θα «κόψει» την αποκατάσταση από ένα κύβο πορσελάνης/ζιρκονίου σε λίγα μόνο λεπτά. Η αποκατάσταση είναι τότε έτοιμη για μόνιμη τοποθέτηση.

Εκτός από την ταχύτητα της διαδικασίας και την ευκολία για τον ασθενή, τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής είναι η υπέροχη αισθητική, η τέλεια ακρίβεια και η εξαιρετική αντοχή των αποκαταστάσεων αυτών! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αποκαταστάσεις αυτές είναι απόλυτα βιοσυμβατές και δεν περιέχουν καθόλου μέταλλο.

 

Ποιες επαναστατικές μεθόδους προτείνεις:

Στο Symeou Dental Center προσπαθούμε πάντοτε να ακολουθούμε τις νέες τάσεις και να προσφέρουμε το καλύτερο στους ασθενείς μας. Προτείνουμε λοιπόν τις ακόλουθες μεθόδους και σίγουρα ο κάθε ασθενής μπορεί να κλείσει ραντεβού στο ιατρείο μας ή να επικοινωνήσει μαζί μας για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Υπολογιστικά καθοδηγούμενη χειρουργική εμφυτευματολογία:

Με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού, σχεδιάζουμε με ακρίβεια την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με σκοπό το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου χειρουργικού οδηγού με τη χρήση τρισδιάστατου ψηφιακού εκτυπωτή (3D printer), που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Έτσι η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται με απόλυτη ακρίβεια, βάσει του σχεδιασμού που προηγήθηκε, πιο γρήγορα και με λιγότερο χρόνο ανάρρωσης, αφού δεν υπάρχουν ραφές.

 

Χρήση βλαστοκυττάρων και αυξητικών παραγόντων, για την ανάπλαση των ούλων και του οστού στην εμφυτευματολογία:

Ακόμη μία καινοτομία που εφαρμόζουμε είναι η χρήση βλαστοκυττάρων και αυξητικών παραγόντων για την ανάπλαση των ούλων και του οστού στην εμφυτευματολογία, σε περιπτώσεις όπου το οστικό υπόβαθρο κρίνεται ανεπαρκές για να δεχθεί οδοντικά εμφυτεύματα. Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα απομονώνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς με ειδική συσκευή φυγοκέντρισης και χρησιμοποιούνται επίσης και για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου με την αυτόλογη μεσοθεραπεία.

 

Invisalign! Νέα τεχνική ορθοδοντικής, χωρίς σιδεράκια:

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσει κάποιος τα δόντια του! Απευθύνεται περισσότερο στους ενήλικες και έφηβους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες (aligners), που κατασκευάζονται ειδικά έτσι ώστε να μετακινούν τα δόντια λίγο-λίγο. Κάθε μία εβδομάδα, περίπου, ο νάρθηκας αντικαθίσταται με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Οι νάρθηκες είναι σχεδόν αόρατοι και αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού. Έτσι ο ασθενής δεν έχει καμία δυσκολία όταν τρώει και δεν επηρεάζεται η κοινωνική του ζωή.

Τα δόντια καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα, σε αντίθεση με τα σιδεράκια.

Δεν καταστρέφονται προσθετικές εργασίες που τυχόν να υπάρχουν ήδη στο στόμα, όπως στεφάνες πορσελάνης.

Ο ασθενής μπορεί να δει απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος, πριν καν ξεκινήσει τη θεραπεία.

Επίσης, επισημαίνω ότι στο ιατρείο μας διαθέτουμε δύο τελευταίας τεχνολογίας λέιζερ, μικροσκόπιο και τελευταίας τεχνολογίας ακτινογραφικά συστήματα για όσο το δυνατό καλύτερη διάγνωση και θεραπεία.

 

Τι ζητά ο περισσότερος κόσμος, ποιες οι γενικές εντυπώσεις και ανησυχίες του;

Ακόμη και σήμερα, ο πιο συχνός λόγος που ωθεί κάποιον να επισκεφθεί τον Οδοντίατρο είναι ο πονόδοντος. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να ενδιαφέρεται για την αισθητική του στόματός του, επιζητώντας ένα πιο όμορφο χαμόγελο. Επίσης, εκδηλώνει ενδιαφέρον γύρω από την υγεία του στόματος και συμμετέχει συχνότερα σε προληπτικά προγράμματα, προλαβαίνοντας έτσι τυχόν μελλοντικά προβλήματα.

 

Symeou Dental Center

Διεύθυνση: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 16 και Δεινοκράτους 2, Διαμ. 301, 1070 Λευκωσία.

Τηλ: 22751789, Φαξ: 22751116, E-mail: info@symeoudental.com

Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων φωτογραφιών ανήκουν στο Symeou Dental Center.