ΕΧΑΣΕ 50 ΚΙΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ!

Ο συγγραφέας Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ είχε πει ότι «ο στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή».

Μόνο η δράση είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει την αλλαγή που περιμένετε να δείτε σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας.

 

Ακόμα και μια επιθυμία που στα μάτια σας φαίνεται ανέφικτη, έχει τον τρόπο να εκπληρωθεί. Αρκεί να «κινητοποιηθείτε», εδώ και τώρα.

 

Αν θέλετε να γίνετε η πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σας, χάνοντας το βάρος που σας εμποδίζει να νιώθετε ευεξία στην καθημερινότητά σας, μην περιμένετε να δείτε πρόοδο την στιγμή που μένετε αδρανείς και δεν αλλάζετε τίποτα από την καθημερινή σας ζωή.

 

Μια γυναίκα, η Jennifer, περιγράφει στο Insider πώς κατάφερε να χάσει πάνω πάνω από 50 κιλά κόβοντας μια συνήθεια στην οποία βασιζόταν το καθημερινό της διατροφικό μενού. Μια συνήθεια που της στερούσε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλά και χρήματα.

 

Όλα άλλαξαν στο σώμα της Jennifer όταν σταμάτησε να τρώει ο,τιδήποτε δεν είχε μαγειρέψει η ίδια. Οπως η ίδια αναφέρει στο άρθρο της «Πώς έχασα 54 κιλά μαγειρεύοντας όλα τα γεύματα στο σπίτι» υπήρξε η «βασίλισσα του junk food»: όταν η κουζίνα έγινε ένα εργαστήρι ισορροπημένης διατροφής, τότε το βάρος που έχανε σταδιακά δεν επέστρεφε ποτέ πίσω.

 

Αν έχετε καλή σχέση με την μαγειρική, η απώλεια βάρους μπορεί να γίνει μια εύκολη υπόθεση για εσάς. Μόνο που η Jennifer, στην αρχή του ταξιδιού της για την απώλεια βάρους δεν είχε τόσο καλή επαφή με την κουζίνα -κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και οργανωτικότητας.

 

Η ίδια εξηγεί πώς 4 βήματα την βοήθησαν να επιτύχει τον στόχο της.

1) Οταν δεν υπάρχει χρόνος και έμπνευση, υπάρχει πλάνο:

 

Σε στόχους, όπως η απώλεια βάρους, η έλλειψη πλάνου καταδικάζει την πρόοδο. Αν έχετε μια καθημερινότητα που σας κρατά πολλές ώρες μακριά από το σπίτι -μια καθημερινότητα όπως της Jennifer- τότε, επιστρέφοντας στο σπίτι το μόνο που θέλετε είναι φάτε και το τελευταίο που θέλετε είναι να κουραστείτε.

 

Αν τα υλικά που έχετε δεν επαρκούν για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταφύγετε στη λύση του ντελίβερι. Το ίδιο έκανε και η Jennifer για χρόνια. Μόνο που όταν άρχισε να μαγειρεύει η ίδια, πήρε χαρτί και στυλό για το διατροφικό πρόγραμμα όλης της εβδομάδας. Κάθε μέρα και από μια συνταγή. Συνήθιζε να φτιάχνει την λίστα των υλικών που θα χρειαζόταν -σε εβδομαδιαία βάση- και έτσι κάθε μέρα, έφτιαχνε το γεύμα της αρεσκείας της.

Γεύματα απλά, με υψηλή διατροφική αξία.

2) Βασικός κάνονας: «Δεν πετιέται τίποτα»

 

Αν έχετε μια απαιτητική καθημερινότητα, το καθημερινό μαγείρεμα -λόγω κούρασης και έλλειψης χρόνου- μπορεί να μην είναι μια εύκολη υπόθεση. Μπορείτε, όμως, να αξιοποιήσετε το φαγητό της μίας ημέρας και την επόμενη. Για παράδειγμα, αν την Δευτέρα μαγειρέψετε κοτόπουλο (με πατάτες ή ρύζι), μπορείτε την Τρίτη να δημιουργήσετε μια κοτοσαλάτα ή ένα λαχταριστό σάντουιτς με το κοτόπουλο που έχει περισσέψει.

 

Έτσι κερδίζετε πολύτιμο χρόνο, χρήματα και βέβαια, έχει «προστατέψει» τον εαυτό σας, από την λύση ανάγκης του πρόχειρου φαγητού.

 

3) Σκεφτείτε ποιες είναι αγαπημένες σας γεύσεις από εστιατόρια και βρείτε την πιο υγιεινή εκδοχή τους: Το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το πιάτο που απολαμβάνετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο (και μπορεί να μην τόσο «αθώο» θερμιδικά) στην πιο ελαφριά βερσιόν του. Έτσι δεν θα νιώθετε ότι τρέφεστε μονότονα -και βέβαια, θα γλιτώσετε πολλές θερμίδες και χρήματα.

 

4) Το βάρος θα μειώνεται σταδιακά -Το ίδιο και τα έξοδά σας: Να είστε σίγουρες ότι η μεγάλη διαφορά που θα δείτε στα έξοδά σας μαγειρεύοντας το φαγητό μόνες σας, θα σας δίνει κουράγιο να συνεχίζετε. Η συνολική αναθεώρηση της διατροφής σας θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή και στα χρήματα που εξοικονομείτε μηνιαίως και ετησίως. Το ίδιο συνέβη και στη Jennifer.

Πηγή: https://www.bovary.gr/