ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΣ, ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ

Όταν αποφασίσεις τι θες μην αναπολήσεις τις στιγμές μας, μην τρέξεις στο παρελθόν, μην σχηματίσεις τον αριθμό μου στο κινητό. Μην με βάλεις σε μια διαδικασία από την οποία έχω καταφέρει να ξεφύγω εδώ και καιρό. Όταν αποφασίσεις τι θες, μην έρθεις να με βρεις.

Παίρνει πολύ χρόνο να δεχτείς και να συνηθίσεις μια κατάσταση. Ιδιαίτερα όταν πάνω σε αυτήν έχεις κτίσει τα όνειρα και το μέλλον σου. Όταν έχεις επενδύσει χρόνο, πολύτιμη ενέργεια και έδωσες έστω κι αν ήταν μικρό το διάστημα όλο σου το είναι. Σαν να ήταν όλη η ύπαρξη σου εξαρτημένη από αυτόν τον άνθρωπο που αγάπησες τόσο πολύ. Σαν να μην υπήρχε τίποτα άλλο σημαντικότερο στη διάρκεια της ζωής σου μέχρι εκείνη τη στιγμή που τον γνώρισες.

 

Ένας άνθρωπος που συνήθως σου τάζει τον κόσμο ολόκληρο κι ας είναι αυτό μέσα από το χαμόγελο και το βλέμμα του τα οποία ερωτεύτηκες. Ένας άνθρωπος που έρχεται πάντα πολλά υποσχόμενος για να κάνει κάποια ανύποπτη στιγμή συντρίμμια όλες τις προσπάθειες που προηγήθηκαν μέχρι να σε φέρει με τα νερά του. Μέχρι να κερδίσει το ενδιαφέρον και στο τέλος, τον έρωτα σου. Όσο ξαφνικά και απρόσμενα ήρθε στη ζωή σου, τόσο απότομα κόβει κάθε δεσμό, επικοινωνία και ενδιαφέρον.

Και τότε εσύ μένεις μετέωρος να διερωτάσαι που έκανες λάθος, τι έφταιξε και γιατί έφυγε όπως έφυγε. Τι έγινε και το όνειρο κατάντησε ξαφνικά εφιάλτης. Το παλεύεις καθημερινά να θάψεις τα συναισθήματα που αισθάνεσαι τόσο έντονα να κυριεύουν το μέσα σου. Στερεύουν τα δάκρυα κι όσον αφορά το θέμα σας, ανακυκλώνεις τα ίδια και τα ίδια. Μπας και βρεις μια άκρη. Θες τόσο πολύ να ξέρεις που έφταιξες. Και μέρα με τη μέρα, χωρίς να το καταλαβαίνεις, ξεκινάς να συνηθίζεις στα νέα δεδομένα. Την παλεύεις να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να προχωρήσει. Κι ας συγκρίνεις το κάθε τι με το δικό σας έρωτα κι ας έρχονται πάντα στο μυαλό σου οι στιγμές σας με όλα όσα βλέπεις.

Ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο στάθηκες συμβουλεύοντας και στηρίζοντας τον. Δέχτηκες και προθυμοποιήθηκες να αναλάβεις ακόμη και τα λάθη του παρελθόντος του με μια νέα αρχή. Κι ας μην ήξερες καλά καλά που έμπλεκες. Ερωτεύτηκες κι αυτό για σένα ήταν αρκετό για να φέρεις τα πάνω κάτω. Τον ανέβαζες, του τόνιζες το εγώ. Κολύμπησες μαζί του στα βαθιά για να μην πνιγεί κι ας μην ήξερες καλά καλά κολύμπι. Κι ας σε έσερνε χωρίς να το ξέρεις στα αγριεμένα και θολωμένα νερά για να καταφέρει να σωθεί ο ίδιος.

Ένας άνθρωπος που δεν στάθηκε αντάξιος των μεγάλων προσδοκιών σου, του αληθινού έρωτα σου.

Μην λυπάσαι άλλο, μην στεναχωριέσαι. Ότι περνούσε από το χέρι σου το έκανες. Όσο έρωτα είχες του τον έδινες ακούραστα. Κι όσο μπορούσε να σε πληγώσει, σε πλήγωσε. Μόνη σου κολύμπησες στα αγριεμένα νερά, μόνη σου προσπάθησες να κλείσεις τις πληγές σου. Μια εμπειρία που θα σου θυμίζει πόσο μπορείς να πονέσεις για έναν άνθρωπο και με πόση ένταση μπορείς να αγαπήσεις επίσης.

Όταν αποφασίσεις τι θες, μην πας να την βρεις. Δεν σε περίμενε κάποια γυναίκα μία από τα ίδια. Σε περίμενε ένας άνθρωπος που σε αγάπησε βαθιά. Ο χρόνος της έδωσε σημαντικά μαθήματα κι εσύ είσαι μια εμπειρία που μόνο πόνο μπορεί να της θυμίζει.