ΖΑΚΛΙΝ ΜΟΥΚΑΡΖΕΛ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Ο νόμος της έλξης και πως μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

‘’Οι σκέψεις γίνονται πράγματα.‘’   –  Bob Proctor

 

Ο κανόνας είναι απλός, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε πως να δουλεύουμε μαζί του.

 

Kαθημερινά κάνουμε χιλιάδες ασυνείδητες σκέψεις, από τις οποίες το 80% (τουλάχιστον) είναι αρνητικές. Γι’ αυτό μην απορείτε τον λόγο που αντιμετωπίζετε ένα σωρό αρνητικές καταστάσεις στην ζωή σας, γιατί εσείς τις έλκετε μέσω των σκέψεων σας.

 

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουμε τις ίδιες μας τις σκέψεις. Είναι περισσότερες οι θετικές ή οι αρνητικές;

 

Οι ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και διαλογισμού μάς επαναφέρουν στο τώρα και μας βοηθούν να γίνουμε πιο συνειδητοί όσον αφορά τις σκέψεις που γεμίζουν το μυαλό μας.

 

Γράψετε ότι σας ανησυχεί σε ένα χαρτί και αντικαταστήστε αυτές τις αρνητικές σκέψεις με  λύσεις οι οποίες μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα σας. Επίσης, θα ήταν καλό να λέτε τις θετικές σας σκέψεις φωνακτά και να τις επαναλαμβάνετε κατά την διάρκεια της μέρας σας. 

 

Ξεκινήστε να είστε ευγνώμων για το καθετί που υπάρχει στην ζωή σας, όσο μικρό και ‘ασήμαντο’ είναι και να λέτε ευχαριστώ. Πρόκειται για μια συνήθεια που, σύμφωνα με επιστήμονες όπως ο ψυχολόγος Robert Emmons, όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα ευτυχίας μας κατά 25%, αλλά έλκει στη ζωή μας ακόμα περισσότερα θετικά πράγματα.

 

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι το «γιατί» ζητάμε ό,τι ζητάμε. Αν πίσω από τα «θέλω» μας κρύβονται εγωιστικά κίνητρα ΠΩΣ περιμένουμε από το σύμπαν να βρίσκεται με το μέρος μας;

 

«Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», έγραψε ο Paulo Coelho στον Αλχημιστή