Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μια από τις εικόνες που δυστυχώς αποτύπωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο το δράμα των συνανθρώπων μας που έδωσαν μάχη επιβίωσης για να γλυτώσουν από τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, είναι και αυτές που είδαμε με όσους προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στη θάλασσα στο Μάτι.

Ανάμεσα στις εικόνες- που όπως πολλοί έχουν σχολιάσει μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από ταινία του Αγγελόπουλου- ξεχωρίζει και μία στην οποία εμφανίζεται μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει μπει μέχρι τη μέση στη θάλασσα και κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της ένα κορίτσι που μοιάζει τρομαγμένο.

 

Η νονά του 9χρονου αυτού κοριτσιού και δημοσιογράφος, Αλεξία Σβόλου μίλησε στην εκπομπή «Από Νωρίς» του Epsilon ΤV και αφηγήθηκε την ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που τράβηξε ο 14χρονος αδερφός του κοριτσιού.

 

Η αφήγηση της κ.Σβόλου: «Βρίσκονταν στο σπίτι το οποίο είναι ακριβώς πάνω στο παραλιακό μονοπάτι του Ματιού με τα βραχάκια και τα πολύ μικρά λιμανάκια από κάτω που δεν έχουν ουσιαστικά παραλίες. Είναι κάπως πριν από τον Κάβο που έχει τη μεγάλη παραλία της «Αργυρής Ακτής» και έπαιζαν όλοι στα σπίτια φίλων τα οποία είναι δίπλα το ένα στο άλλο. Ο Βασίλης είδε πρώτος με τους φίλους του τη φωτιά γιατί ήταν στο από πάνω σπίτι ενός φίλου του. Ήταν λίγο πιο κοντά και είδε τον καπνό και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά στους φίλους του «δεν θα προλάβει να μας φτάσει».

 

Μέσα σε λεπτά, γιατί τράβαγε και βίντεο, κατάλαβε ότι έφτανε η φωτιά και έγινε μπλακ αουτ, κόπηκε ρεύμα, νερό ταυτόχρονα.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra.com/i-istoria-piso-apo-tin-eikona-tis-giagias-poy-krata-agkalia-tin-eggonis-tis-kai-toy-14chronoy-fotografoy/