ΚΥΠΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η νοσηλεύτρια βρίσκεται όπως και όλοι οι υπόλοιποι γιατροί και νοσοκόμοι στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας τα κρούσματα κορονοϊου στο νησί μας που μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

Πρόκειται για μια επιδημία που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται υπομονή αλλά και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να περιοριστεί.

 

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων αφού όταν προσέχεις εσύ, προσέχεις και τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες είναι περισσότερο ευάλωτες.

 

Διαβάστε ποιο κάτω τι μοιράστηκε η νοσηλεύτρια Άντρη Αγαθοκλέους στο facebook:

 

“Πρέπει να κλείσουν άμεσα όλοι οι χώροι όπως mall, σινεμά, καφετέριες κτλ γιατί φαίνεται δεν έχει πάρει ο κόσμος στα σοβαρά την πανδημία που έφτασε και στη χώρα μας. Η Ιταλία λόγω χαλαρότητας έφτασε σήμερα τους 1000 νεκρούς και 15000 νοσούντες. Δεν είναι ώρα για πανικό αλλά για σύνεση από μέρους μας. Μπορεί πολλοί να μην πλήρουμε το “προφίλ” που προτιμά ο συγκεκριμένος ιός για να μας οδηγήσει στον θάνατο αλλά υπάρχουν γύρω μας πολλά άτομα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά πρόβληματα  και γενικά με βεβαρημένο ιστορικό, καρκινοπαθείς ανοσοκατασταλμενοι λόγω διαφόρων θεραπειών ή με αυτοάνοσα νοσήματα… Όλοι αυτοί αν νοσήσουν ίσως το σύστημα υγείας μας να μην είναι αρκετά δυνατό να αντέξει. Είμαι νοσηλεύτρια ΜΕΘ, της μεγαλύτερης ΜΕΘ στην Κύπρο με χωρητικότητα 17 κλίνες. Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτός ο ιός δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να οδηγήσει ένα ασθενή στη ΜΕΘ. Υπάρχουν ήδη νοσηλευόμενοι με εγκεφαλικές αιμορραγίες, ατυχήματα, καρδιολογικά προβληματα-χειουργημενοι και πολλά άλλα. Και όσες κλίνες και να εξασφαλίσουμε σε άλλες επαρχιες ή ακόμα και στα ιδιωτικά νοσηλευτηρια πάλι θα υπάρχουν κατειλημμένες κλίνες λόγω άλλων παθήσεων. Υποστελεχωση- ηδη πολλοί από εμας ιατροί και νοσηλευτές βρισκόμαστε σε κατ’οικον περιορισμό λόγω της έκθεσής μας σε θετικό κρουσμα. Και οι δικές μας 14 μέρες να περάσουν, από τη στιγμή που οι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πάντα κάποιοι θα απουσιάζουν. Και οι συνάδελφοι που αυτοί τη στιγμή βρίσκονται στις επάλξεις προσπαθώντας να καλύψουν και το δικο μας κενό κάνοντας διπλοβαρδιες και υπερβάλλοντας εαυτόν θα έρθει η στιγμή που θα καταρρεύσουν και τότε δε θα υπάρχει αρκετό προσωπικό να παρέχει φροντίδα στους νοσούντες συνανθρώπους μας. Δυστυχώς αν και ο ιός μας έκανε τη χάρη να αργήσει να έρθει δεν μαθαίνουμε από τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας. Ας συμμορφωθούμε λοιπόν και να περιορισουμε τις μετακινήσεις μας μόνο για τα απαραίτητα. Στη σελίδα του υπουργείου υγείας υπάρχουν οδηγίες για όλους!!!!!! Συνείδηση χρειάζεται και λογική! Είναι σημαντικότερα από τα αντισηπτικά αυτή τη στιγμή!!!!!”.