ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ: ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Κυριάκος Πελεκάνος, με φανερά χιουμοριστική διάθεση απαντά σε ένα αλλιώτικο ερωτηματολόγιο για τις κατηγορίες Κυπρίων γυναικών στο γυμναστήριο, τι ζητούν συνήθως και ποια είναι τα πρότυπα τους!! Απολαύστε την παρουσίαση του στο Dolce.com.cy

Ποιο είδος γυμναστικής προτιμούν οι Κύπριες;

Ευτυχώς για όλους τους συναδέλφους γυμναστές, στις Κύπριες αρέσει να δοκιμάζουν όλα τα είδη γυμναστικής είτε με τον personal trainer της επιλογής τους ή ως μέλη ενός γκρούπ. Δημοφιλέστερη προπόνηση παραμένει αυτή με αντιστάσεις (βάρη) με ένα συνδυασμό με ασκήσεις λειτουργικής προπόνησης (functional training).

Μεγάλη μερίδα έχει στραφεί σε είδη όπως pilates και yoga, χορευτικές μεθόδους όπως Zumba και latin dance ενώ θα βρεις ακόμα κοπέλες που θα τρέξουν στο πάρκο ή απλά στον διάδρομο ενός γυμναστηρίου.

 

Τι ζητούν τις περισσότερες φορές όταν έρχονται γυμναστήριο; Τι θέλουν να αλλάξουν στο σώμα τους;

Στο 90% όλες θέλουν τα ίδια πράγματα! Δηλαδή σφικτό και στητό γλουτό, επίπεδη κοιλιά με το 6pack και γυμνασμένα χέρια, ειδικά στο σημείο των τρικεφάλων. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν ανάλογα από το ποια celebrity ακολουθούν στο Instagram!

 

Σου δείχνουν φωτογραφίες ή σου λένε θέλω να γίνω σαν αυτήν;

Σχεδόν πάντα! Όλες, μα όλες, έχουν ένα πρότυπο στο οποίο θέλουν να μοιάσουν. Εγώ πάντως μετά από 15 χρόνια στο επάγγελμα του personal trainer έχω φτιάξει συλλογή! Ξέρεις, παλιά τις τύπωναν και μου τις έφερναν, τώρα είναι screenshot.

 

Πόσο τυπικές είναι;

Αυτές που πραγματικά το θέλουν ναι είναι, οι άλλες είναι για τις selfie πιο πολύ! Αλλά ειδικά  όταν κοντεύει το καλοκαίρι όλες γίνονται στρατιώτες.

 

Υπάρχουν κατηγορίες γυναικών στο γυμναστήριο; (π.χ: δυναμική, πεισματάρα, τεμπέλα, οργανωμένη, πειθαρχημένη και άλλα);

Όπως και στους άντρες έτσι και στις γυναίκες, φυσικά και υπάρχουν κατηγορίες! Υπάρχει η γυναίκα ταύρος η οποία θα σηκώσει όλα τα κιλά του γυμναστηρίου, η γυναίκα τούμπανο που θα έχει σίγουρα ωραίο πισινό και το ξέρει και το επιδεικνύει! Επίσης, η γυναίκα fitness freak που προσέχει τα πάντα στη διατροφή της, η γυναίκα fitness model που κοπάρει κινήσεις και ασκήσεις γνωστών fitness model στο Instagram, η γυναίκα selfie που έρχεται γυμναστήριο περισσότερο για τις φωτό παρά για την προπόνηση, η γυναίκα απελπιστικά διαθέσιμη που το βλέμμα της προδίδει την αναζήτηση γαμπρού, η γυναίκα αθλήτρια που ξέρει ότι εκτελεί καλύτερα απ όλες τις ασκήσεις, η γυναίκα κλαψιάρα , αυτή που λέει συνέχεια δεν μπορώ (μέτρησα μια φορά 34 φορές, μέχρι εκεί άντεξα πριν εκραγώ). Επίσης, η γυναίκα δεν έχω φίλες και ψάχνω να βρω στο γυμναστήριο και θα μπορούσα πραγματικά να γράφω για μέρες κατηγορίες γυναικών! Αλλά χωρίς αυτές τα γυμναστήρια θα ήταν άδεια!