ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗ: ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ

Η πρόταση γαμου που δέχτηκε, το προξενιό, η καινούρια ζωή, ο ανανεωμένος της εαυτός.

Η Λουκία Μιχαήλ μιλά στο Dolce.com.cy για το νέο της εαυτό, τις επαγγελματικές προκλήσεις και βεβαίως την καθημερινότητα της την οποία έχει αγαπήσει και πάλι από την αρχή.

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Styling: Χριστιάνα Παναγή

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου (Il Vento Hair Studio)

Η Λουκία Μιχαήλ φορά προτάσεις από Ammos Boutique

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα TGI Fridays στη Μαρίνα Λεμεσού

DSC 9599

Λένε πως μια γυναίκα ειναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή της όταν αρχίσει τις έντονες αλλαγές στην εμφάνιση της. Συμφωνείς;

Έκανα όντως αλλαγή στην εξωτερική μου εμφάνιση. Άνανέωσα και το χρώμα στα μαλλιά μου. Είμαι πράγματι έτοιμη να δεχτώ καινούρια πράγματα στη ζωή μου. Νιώθω ότι αγάπησα ξανά τον εαυτό μου, αγάπησα και πάλι τη Λουκία σαν γυναίκα μέσα κι έξω. Το ένιωσα έντονα.

 

Άρα δεν είσαι μόνο ανανεωμένη, το αισθάνεσαι κιόλας;

Είμαι όντως ανανεωμένη. Μετά που έφυγε Αντρέας, δεν ήθελα να το βάλω κάτω. Ήθελα να αισθάνομαι καλά, να αισθάνομαι ωραία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα δυνατή. Πάντα πολεμούσα για τη ζωή μου και δεν ήθελα να είμαι μίζερη.

DSC 9601

Αισθάνεσαι όμορφη;

Αισθάνομαι γυναίκα, αισθάνομαι καλά.

Πότε σου είπαν τελευταία φορά ότι είσαι όμορφη;

Χθες… Περιποιήθηκα τον εαυτό μου, ντύθηκα και ωραία και δέχτηκα το σχόλιο.

Πόσο έχεις αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

Έχω αναλάβει πολλά πράγματα, αρκετές ευθύνες τα οποία πριν περνούσαν απαρατήρητα από εμένα. Και σίγουρα πολεμώ και τη μοναξιά μου με διάφορους τρόπους.

 

Πώς πολεμάς τη μοναξιά σου;

Παρόλο που κάποιες φορές μου αρέσει γιατί έχω συνηθίσει, είμαι χαρούμενη που έχω πάντα πλάι μου την καλύτερη παρέα, το σκυλάκι μου. Κάθε μέρα με τα καμώματα και την αγάπη που μου δείχνει, συμβάλλει για να αντιμετωπίζω την μοναξιά. Ο σκύλος μου, μου έσωσε τη ζωή..

 

Τι εννοείς όταν λες πως σου έσωσε τη ζωή;

Δεν ήμουν καθόλου καλά ψυχολογικά όταν «έφυγε» ο Αντρέας. Και ακόμα δεν έχω συνηθίσει την απουσία του. Είναι στιγμές που τον νιώθω έντονα. Καμιά φορά στο μυαλό μου  λέω «θα το συζητήσω με τον Αντρέα αυτό»…

DSC 9631

Και στην φωτογράφηση το είπες…

Ναι. Είναι πράγματα που νομίζω ότι θα πάω σπίτι και θα τα συζητήσω μαζί του. Κάποιο αστείο, μια όμορφη εικόνα και άλλα θέματα…

 

Αυτό δεν σε εμποδίζει από το να προχωρήσεις;

Είναι μάλλον ο τρόπος που το αντιμετωπίζω.

DSC 9655 Edit

Θα ήθελες να ξεκινήσεις μια νέα σχέση;

Ναι βέβαια. Ακόμη όμως δεν βρέθηκε αυτός ο κάποιος που θα πω ότι θέλω να είναι δίπλα μου.

 

Δέχτηκες προτάσεις;  

Ναι δέχτηκα. Μάλιστα θα μου έκαναν και προξένεια αλλά αρνήθηκα. Δεν είμαι έτοιμη παρόλο που είμαι και σε ηλικία που δεν πρέπει να περιμένω. Δέχτηκα και πρόταση γάμου από εκατομμυριούχο, πάλι από μεγαλύτερο μου άντρα. Αρνήθηκα όμως. Θα ήθελα πλέον κάποιον πιο κοντά στη δική μου ηλικία.. Μετρώ τα χρόνια… Δεν θέλω να υπάρχει κάπου στο μυαλό μου το γεγονός ότι θα τον χάσω πάλι. Παρόλο βέβαια που μπορεί να φύγω πρώτη εγώ.

DSC 9770

Νιώθεις ότι τρέχει ο χρόνος;

Ναι τρέχει σαν το νερό και αυτό με φοβίζει. Φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου. Από την άλλη όμως το έχω συνηθίσει.

 

Για ποιους λόγους θα παντρευόσουν ξανά;

Δεν θέλω σίγουρα να είμαι μόνη μου. Θέλω όμως δίπλα μου να έχω έναν σωστό σύντροφο. Να κάνουμε πράγματα μαζί, να επικοινωνούμε. Να του κρατώ το χέρι. Είμαι και πολύ ρομαντική.

 

Πώς επιλεγεις πλέον να γεμίζεις την κάθε μέρα;

Ποιοτικά. Με καλούς φίλους, με τη δουλειά μου. Είναι ευλογία όπου κι αν βρίσκεσαι, να περνάς καλά. Στη σειρά του Αντ1 «Ο κόσμος να χαλάσει» αλλά και στο θέατρο περνάμε υπέροχα. Είναι χαρά για μένα, δεν είναι δουλειά. Μπορεί να κουράζομαι από τις πολλές ώρες όμως το κάνω με την όρεξη μου, το απολαμβάνω. Η δουλειά μου είναι το είναι μου.

DSC 9785

Ποια λάθη του παρελθόντος έγιναν μαθήματα τα οποία δεν θες να επαναλάβεις;

Από τα λάθη μαθαίνουμε αν το σκεφτείς. Είναι σίγουρα όμως κάποια πράγματα που δεν θα επέτρεπα να μου συμβούν ξανά. Εάν είχα την ευκαιρία να ζήσω μια άλλη ζωή, σίγουρα θα κρατούσα το μωρό που δεν κράτησα.

 

Πώς αντιμετωπίζεις πια τη ζωή και τις καθημερινές προκλήσεις;

Με πολύ άμυνα και χωρίς αυθορμητισμό. Η Λουκία που θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ήταν αυθόρμητη. Πλέον όμως δεν αντιδρώ, το σκέφτομαι ξανά και ξανά για να προχωρήσω κάτι είτε στην καθημερινότητα, είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά μου.

 

Το σήριαλ «Ο κόσμος να χαλάσει» έχει αγκαλιαστεί από το τηλεοπτικό κοινό. Δέχεσαι την αγάπη του κόσμου;

Δέχομαι κάθε μέρα σχόλια από τον κόσμο. Δεν έκανα πολλές δουλειές στην τηλεόραση αλλά χαίρομαι γιατί σε όποιες δουλειές συμμετείχα, αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Είναι ομαδική η δουλειά, εξαιρετικοί οι συνεργατες, ευχάριστη η σειρά. Ο κόσμος το δείχνει όταν σε εκτιμά και σε αγαπά. Είναι μοναδικό αυτό το συναίσθημα. Όταν έρθει ένα μωρό ή μια μεγάλη κυρία να με αγκαλιάσουν, είναι χαρά για μένα. Μιλώ απλά στον κόσμο γιατί δυστυχώς το επάγγελμα μας, λίγο να γίνεις γνωστός καβαλικεύεις το καλάμι. Έχουμε τέτοια κρούσματα. Έτυχε να ζητήσει αυτόγραφο από συνάδελφο μωρό και να του λέει, έλα αργότερα. Δεν πρέπει να το παίζουμε dives, αυτός ο κόσμος μας αγαπά και μας στηρίζει.

 

Με τόσο κόσμο γύρω σου εξακολουθείς να αισθάνεσαι  μοναξιά;

Η αλήθεια είναι πως έχω πολλή αγάπη από τον κόσμο και τώρα με τη δύναμη των μέσων κοινωνικής διχτύωσης, το αισθάνεσαι ακόμη περισσότερο.

 

Έχει φτάσει για σένα στα άκρα κάποιος θαυμαστής σου;

Συμβαίνουν κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα μου είχε τύχει θαυμαστής να μου προωθεί 24 ώρες το 24ωρο φωτογραφίες από παραστάσεις μου… Κάποια πράγματα όμως απαιτούν και σεβασμό. Σίγουρα είναι ωραίο να σε φλερτάρουν αλλά όταν γίνεται με λάθος τρόπο, τότε έρχομαι σε δύσκολη θέση.

DSC 9649

Σου αρέσει να σε φλερτάρουν;

Το να σε φλερτάρουν είναι ωραίο. Το να φλερτάρεις πάλι είναι ωραίο αλλά πλέον, μετά που εφυγε ο Αντρέας επειδή ήμουν ευάλωτη κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι προσεχτική. Είπα ότι δεν θα ξαναφλερτάρω αφού έτυχε να ζήσω και μια λάθος εμπειρία. Τώρα είμαι πιο συνειδητοποιημένη και σίγουρα πιο έμπειρη.

 

Πώς φαντάζεσαι πλέον τη ζωή σου;

Να έχω την υγεία μου πάνω από όλα και στο χέρι μου είναι κάθε μέρα να αντιμετωπίζω τη ζωή. Να έχω τη δουλειά μου σίγουρα που με γεμίζει.