ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΟ DOLCE

Συναντήσαμε τη 48χρονη “Sara”, μία Ελληνοαμερικανίδα πρώην συνοδό πολυτελείας, να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στo νησί. Λίγο πριν φύγει για την Αμερική, μίλησε στο Dolce για τις ροζ εμπειρίες της, τον άνδρα που της άλλαξε τη ζωή και τη σημερινή ζωή της που πήρε εντελώς άλλη τροπή.

Γεννημένη στο εξωτερικό από Έλληνες μετανάστες γονείς, μεγάλωσε σε μία πλούσια οικογένεια. Έζησε μία ονειρική παιδική ηλικία. Ιδιωτικά σχολεία, ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, ιταλικών, μπαλέτου. Ζούσε κυριολεκτικά μία παραμυθένια ζωή μέχρι τα 16 της χρόνια, όταν η ζωή της άλλαξε ολόκληρη χάνοντας τους γονείς της σε δυστύχημα. 

 

Η “αυτοκρατορία” του πατέρα της πέρασε στη διαχείριση “συγγενών”. Ανθρώπων που δεν ήταν μέλημα τους η νεαρή “Sara” αλλά οι τραπεζικοί της λογαριασμοί. Από την ημέρα του θανάτου των γονιών της μέχρι και την ενηλικίωση της, η ζωή της είχε αλλάξει. Οι διαχειριστές της περιουσίας είχαν αποφασίσει ότι η μικρή έπρεπε να αλλάξει συνήθειες για να “αντιληφθεί” και την άλλη πλευρά της ζωής. 

 

Η “Sara” βρέθηκε σε αδιέξοδο. Είχε αρχίσει να βγαίνει έξω τα βράδια, όχι “μόνη”… αλλά μαζί με τη λύπη και την απογοήτευσή της. Μόλις ενηλικιώθηκε γνώρισε μία κυρία που της χάρισε το “κλειδί” της πόρτας που θα “άλλαζε” τη ζωή της… Μισή ώρα κουβέντας, έξω από μία κακόφημη μπιραρία, ήταν αρκετή για να την πείσει…

 

Το μυαλό της αμέσως γέμισε προσδοκίες… Πίστεψε ότι μπορούσε να ξαναβρεί την πολυτελή ζωή της τόσο εύκολα και τόσο απλά… Πώς; Βγαίνοντας με κυρίους της εκλεκτής κοινωνίας… Κίνητρό της; Τα χρήματα. Οι τριψήφιοι αριθμοί, τα ακριβά δώρα, τα επώνυμα ρούχα και τα ταξίδια.

 

Όλοι ανεξαιρέτως άφησαν ροζ εικόνες στο μυαλό της. Άλλοι άγγιξαν μόνο το σώμα της, άλλοι άγγιξαν μόνο την ψυχή της… και άλλοι κατόρθωσαν να αγγίξουν και τα δύο. Οι λέξεις έβγαιναν αβίαστα για τα όσα έζησε.

 

Άλλοι ήθελαν, κατά κύριο λόγο, την ερωτική της συντροφιά και άλλοι ένα συνδυασμό γυναίκας και φίλης. Οι πλείστοι ζητούσαν κατευθείαν και με λαχτάρα την ηδονή και αμέσως μετά την επικοινωνία.  Κάποιοι μόνο την ευχαρίστηση. Είχε γίνει τρόπος ζωής.

 

Οι πρώτες μέρες, οι πρώτες εβδομάδες, οι πρώτοι μήνες ήταν οδυνηροί. Δεν μπορούσε να συλλάβει το μυαλό της αυτό που επέτρεπε το σώμα της. “Συνομιλούσε” με τον εαυτό της και του εκμυστηρευόταν τα εσώψυχά της… Δεν αισθανόταν, δεν χαμογελούσε, δεν ένιωθε ζωντανή. Δεν ήταν η “Sara”. Οι νύχτες και οι μέρες της έμοιαζαν σαν θεατρικές παραστάσεις, όπου η ίδια ήταν ταυτόχρονα πρωταγωνίστρια και κομπάρσος…

 

Γνώρισε πολλούς άνδρες. Με μερικούς έκλεινε απλώς τα μάτια και το μυαλό της ταξίδευε πολύ μακριά. Με άλλους ένιωθε ψυχρότητα και απέχθεια. Με άλλους το απολάμβανε… έντονα, αληθινά, απόλυτα. Με ποιους; Με αυτούς που είχε κάπως δεθεί σε διάστημα δέκα ετών…

 

Δεν ήταν πολλοί… μόνο τρεις. Είχαν όλα τα “ηφαιστειογενή” συστατικά. Xημεία, πάθος, επικοινωνία και ανατριχιαστική σύνδεση σωμάτων και ψυχών. Ξυπνούσαν το απόλυτο θηλυκό που έκρυβε μέσα της και τους δινόταν με πάθος. Αυτούς δεν τους έβλεπε σαν πελάτες της… Δεν μπορούσε. Ήταν δύσκολο. Ήταν ακατόρθωτο. Έβγαζε τη “μάσκα” της συνοδού πολυτελείας και έδειχνε το αληθινό γυναικείο της πρόσωπο.

 

Κάθε φορά που ερωτευόταν, αισθανόταν ότι έπρεπε να σταματήσει αυτό το επάγγελμα… Όμως, δεν μπορούσε να βάλει τελεία στο πελατολόγιο της.

 

Ένας άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε από το πουθενά μπροστά της.  Αποδέχθηκε τη “Sara” και το παρελθόν της και της ζήτησε να τα παρατήσει όλα και να ζήσει μαζί του… αποκτώντας τη δική τους οικογένεια.

 

Για τη “Sara” ήταν δύσκολο να πιστέψει ότι σοβαρομιλούσε, ότι υπήρχε ένας τέτοιος άνδρας που θα την έβγαζε από όλο αυτό και θα την οδηγούσε σε ένα γάμο. Η πολιορκία του κράτησε ένα χρόνο, μέχρι που η ίδια πείστηκε και δέχθηκε να τον παντρευτεί. Δεν την κατέκρινε… Έκανε κάτι ακόμα πιο δύσκολο… Την έκανε να τον ερωτευτεί τόσο έντονα που ακόμα και τώρα, μερικά χρόνια μετά από το γάμο τους και την απόκτηση των τριών παιδιών τους, λέει πως είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του.

 

Σήμερα εργάζεται σε μία αγροτική οικογενειακή επιχείρηση στην Αμερική και ταξιδεύει συνέχεια μαζί με την οικογένειά της. Οι ροζ εικόνες δεν κατάφεραν ποτέ να ξεθωριάσουν εντελώς από το μυαλό της, αλλά κάθε βράδυ, όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίδια, λιώνει κυριολεκτικά στην αγκαλιά του συζύγου της…