ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ!

Σβήσε τη videoκλήση, γιατί δεν θέλω να βλέπω τα ξινισμένα σου μούτρα.

Δεν απευθύνομαι στη μαμά του αντρούλη σου, αλλά στα δικά σου. Μην μου πεις πως μόλις διάβασες τη λέξη πεθερά δεν σου ανέβηκε ολίγον το αίμα στο κεφάλι… Καλά, κάποιες άλλες σταυροκοπιούνται και τινάζουν γιακά, αλλά μερικές άλλες κάνουν κάτι άλλο. Χρυσοπληρώνουν Ψυχολόγους για να τους πούνε τα παράπονα που έχουν από την πεθερά τους.

 

Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια, αυτή η γυναίκα που έδωσε ζωή στον άνδρα τους μπήκε μία μέρα στο σπίτι τους… και ναι, έκανε το τεράστιο λάθος να τους πει “καλημέρα”, χωρίς να συνοδεύεται από ένα αστραφτερό χαμόγελο. Αμ το άλλο… Μία Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο ενός λιλιπούτειου γεύματος, τόλμησε (άκουσον-άκουσον) να μετακινήσει τρία εκατοστά δεξιά το δίσκο με τους κουραμπιέδες. Μιλάμε για βασανιστικά huge mistakes που μπορεί να προκαλέσουν και ανεπανόρθωτο ψυχολογικό κλονισμό στη γυναίκα που πήρε τον τίτλο της νύφης!

 

Καταλαβαίνω το άγχος και το αναδυόμενο σου μίσος για την πεθερούλα σου, διότι, μεταξύ μας, ίσως σου έχει κάνει και χειρότερα (εδώ κλειδώνω το στοματάκι μου που ξέρει πολλά) και σε ενημερώνω ότι από αύριο θα είσαι το καλύτερο και αγαπημένο της κορίτσι (προσοχή, τα σιρόπια όταν στάζουν αφήνουν λεκέδες).

 

Πάρε για αρχή τη λέξη κλειδί που υποψιάζεσαι από την αρχή… Όμορφα λόγια! Ναι, αυτή η σπάνια τεχνική που ανακαλύφθηκε πριν από τόσα χρόνια κι αν συνδυαστεί με έξυπνες κινήσεις, μπορεί να φέρει τρελά αποτελέσματα!

 

Αυτό θα αρχίσεις να κάνεις από τώρα, γλυκιά και πανέμορφη κοπελιά μου. Πλημμύρισέ την με αγάπη, κομπλιμέντα που ακόμα και ένα άλογο ζωύφιο δεν θα τα πίστευε, αλλά σου εγγυώμαι ότι θα πιάσουν τόπο:

 

Φιλιά, αγκαλιές στο full. Κάθε φορά που τη βλέπεις θα πετάγεσαι από τη χαρά σου. Θα κάνεις το λεγόμενο “χοροπηδητό της συγκλονιστικά υπέρτατης χαράς”, επειδή την είδες και κοιταχτήκατε στα μάτια! Τρελή δεν θα σε βγάλει (διότι είσαι), αλλά ήδη έπιασε σειρά για να εγγραφεί στο γλυκό σου “στρατόπεδο”.

 

Άσε τα “μητέρα” και “μητέρα” και άρχισε να τη φωνάζεις “μανούλα μου” με μπόλικη δόση γλυκύτητας και αφήνοντας το “μουυυυυ” παρατεταμένο για μισή ώρα περίπου. Στην αρχή μπορεί να καταλάβει ότι τη γλείφεις, αλλά όταν μία λέξη/φράση επαναλαμβάνεται, εισχωρεί με μαεστρία στον εγκέφαλο και εμπεδώνεται.

 

Έφτιαξες γλυκά; Κάλεσέ την! Ψήθηκε το φαγητό; Κάλεσέ την! Θα έρθει μία, θα έρθει δυο φορές, θα έρθει σαράντα φορές, κάπου θα βαρεθεί (και θα παχύνει, αφού αυτός θα είναι και ο στόχος σου).

 

Ετοιμάζεστε για διακοπούλες και δεν την έχετε ενημερώσει πλήρως για το πού θα πάτε, πώς θα πάτε, τι θα φάτε, πόσα θα φάτε, τι θα κάνετε, πότε θα επιστρέψετε και τι άλλες επιλογές είχατε; Κλείνεις εισιτήρια και της στέλνεις ένα ωραίο email, τύπου ερωτηματολόγιο με απαντήσεις, όπου της τα λες όλα χαρτί και καλαμάρι. Εννοείται ότι αυτό το βιολί συνεχίζεται σε κάθε απόδρασή σας, αλλά πατάς αποστολή όταν θα τα έχεις κλείσει όλα!

 

Παίρνει κάθε λίγο τον άντρα σου τηλέφωνο για να μάθει τα ενδοοικογενειακά σας κι αυτός τις απαντά κρυμμένος πίσω από το ψυγείο, έξω στη βεράντα. Αν το έχεις παρατηρήσει αυτό, καλό είναι να την παίρνεις εσύ τηλέφωνο πρώτα για να την ενημερώνεις, λέγοντάς της ότι οι πληροφορίες που της δίνει κάθε βράδυ ο γιος της είναι ελλιπείς. Θα το εκτιμήσει.

 

Κάνει κουμάντο στα οικονομικά σας και σου σπάει τα νεύρα. Κάνε της κανένα δωράκι πού και πού και πέταγέ της και κανένα κομπλιμέντο. Μην ξεχνάς να της στέλνεις και μηνυματάκια, τύπου “πόσο λάτρεψα τη χθεσινή σου εμφάνιση, ήσουν κούκλα!”. Ξεκίνα σε αυτό το τέμπο και όταν αρχίσει τα μουρμουρητά για τα financial things, άλλαζε της κατευθείαν θέμα, κάνοντας focus στο πόσο κομψή, όμορφη έγινε τελευταία.

 

Σου κάνει παράπονα για το ότι βγαίνεις συχνά έξω με τις φίλες σου και παραμελείς τα παιδιά και τον άντρα σου; Αποστόμωσέ την και πάλι, λέγοντάς της ότι μιλάς συνέχεια για αυτή στις φίλες σου και θέλουν πολύ να σε γνωρίσουν. Δεν νομίζω να σου αρνηθεί… και μην σου πω ότι μπορεί και να κεράσει όλη την παρέα, λόγω των συμπυκνωμένων και ασταμάτητων κομπλιμέντων που θα ακούει όλο το βράδυ.

 

Τώρα που κατάφερα και έκανα εσένα και την πεθερά σου best friends, αν με αναζητήσεις για να σε στείλω και σε ένα πολύ καλό Ψυχολόγο, δεν θα έχεις κι άδικο!