ΜΑΡΛΕΝ ΟΡΟΣ: Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ DOLCE ΓΙΑ ΤΑ MO NAILS!

Η δημιουργός των οικολογικών MO NAILS Μαρλέν Όρος μας συστήνεται και μιλά στο Dolce για την επιτυχία!

Πίσω από τα οικολογικά MO NAILS κρύβεται μια δυναμική, έξυπνη και δημιουργική γυναίκα. Η Μαρλέν Όρος κατάφερε μέσα στον ανταγωνιστικό χώρο της ομορφιάς να ξεχωρίσει με τεράστια επιτυχία. Η γκάμα προϊόντων που δημιούργησε με οικολογικά βερνίκια νυχιών, gel και κρέμες έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε πολλές χώρες, κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη των Κυπρίων γυναικών κάθε ηλικίας.

marlen sinenteuksi1

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογράφος: Γιώργος Ερέσσιος

Μακιγιάζ: Ουρανία Μεφερη

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου (Il Vento hair studio)

 

Πώς ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι και η δημιουργία των οικολογικών βερνικιών και προϊόντων για τα νύχια MO NAILS;

Η σχέση μου με τα βερνίκια και τα περιποιημένα νύχια ξεκίνησε από τότε που ήμουν ακόμη σχολείο. Από μικρή, όταν άρχισα να περιποιούμαι τον εαυτό μου, κάπου κοντά στην εφηβεία, πρόσεχα και ήθελα πάντοτε να έχω περιποιημένα άκρα. Έφτιαχνα το σχήμα τους και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίρνει άσπρο μολύβι και να δημιουργώ το γαλλικό στυλ ενώ περνούσα και γυαλιστίρα από πάνω. Είχα πάντα αυτή την τρέλα.

 

Ήταν ένας τομέας τον οποίο δηλαδή έψαχνες από μικρή ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούσες πάνω στα δικά σου άκρα;

Έτσι ακριβώς. Μεγαλώνοντας πήγα για σπουδές, παντρεύτηκα και ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια εταιρεία. Δεν έφτιαχνα εγώ τα προϊόντα, ήμουν όμως η αντιπρόσωπος. Όμως το όνειρο μου για να δημιουργήσω τα δικά μου προϊόντα ήταν πάντοτε εκεί. Το ένιωθα έντονα και ήθελα κάποια στιγμή να το κυνηγήσω και να γίνει πραγματικότητα. Η αντιπροσωπεία και η συνεργασία που είχα, ένιωθα να μην με γεμίζει. Μου έλειπαν κάποια στοιχεία για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα με περιποιημένα και όμορφα νύχια. Να φτιάχνουμε πιο ωραία σχέδια. Και έλεγα πώς δεν γίνεται να συνεχίσω. Ήθελα να κάνω τόσα πολλά που αισθάνθηκα ότι είχε φτάσει η στιγμή, να δημιουργήσω κάτι καινούριο. Το είχα στο μυαλό μου  ως ένα προϊόν που θα μπορούσε εύκολα να το δουλέψει η τεχνίτρια και βεβαίως να δημιουργήσει επάνω του ενώ την ίδια στιγμή να ήταν η τέλεια επιλογή για την κοπέλα που θα το επέλεγε. Είχα δουλέψει ως τεχνίτρια και όταν έχεις πάρα πολύ δουλειά γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι όταν έρχεται μια κοπέλα για να τις διορθώσεις ένα μόνο νύχι. Εγώ ήθελα να δημιουργήσω κάτι τέλειο για την πελάτισσα το οποίο να άντεχε μέχρι το επόμενο ραντεβού και να ήταν απόλυτα ευχαριστημένη. Τα MO NAILS ήθελα να είναι κάτι που θα το αγαπάνε όλες οι γυναίκες, πελάτισσες και τεχνήτριες.

marlen sinenteuksi2

Το ότι εργάστηκες ως τεχνήτρια υπήρξε καθοριστικό για να ξέρεις τι χρειάζεται για το τέλειο αποτέλεσμα αλλά και τι ζητούν και θέλουν οι γυναίκες;

Ναι και για αυτό τα MO NAILS ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες.

 

Τα MO NAILS διαθέτουν όμορφα, ξεχωριστά χρώματα. Ήταν ένας από τους σκοπούς σου πριν προχωρήσεις στο μεγάλο βήμα;

Μέχρι σήμερα συνηθίσαμε να περνούμε δύο και τρεις στρώσεις το βερνίκι για να πετύχουμε το τέλειο χρώμα. Εγώ δεν το ήθελα αυτό. Ήθελα από την πρώτη στρώση να καλύπτει το νύχι και να φαίνεται το τέλειο χρώμα όπως ακριβώς είναι. Το αποτέλεσμα και η ποιότητα να είναι άψογα. Με αυτό κερδίζεις χρόνο και διάρκεια.

 

Ποια είναι η διαδικασία για να δημιουργήσεις τα νέα χρώματα φέρνοντας μας καινούριες προτάσεις από MO NAILS;

Το εργοστάσιο των MO NAILS είναι στη Γαλλία όπου εκεί φτιάχνονται οικολογικά προϊόντα. Αφού δημιουργηθεί η βάση προχωρούμε στο επόμενο βήμα που είναι τα χρώματα. Ακολουθώ πάντοτε τις τάσεις της μόδας, μελετώ το τι θα κυριαρχήσει στην επόμενη σεζόν και τότε αρχίζω το ταξίδι της δημιουργίας των καινούριων προτάσεων MO NAILS που θα κυκλοφορήσουν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Από το ένα χρώμα βγαίνουν κι άλλες πολλές αποχρώσεις και έπειτα καλούμε να καταλήξω ποιες θα φτάσουν στον πελάτη.

marlen sinenteuksi3

Μίλησε μας λίγο για τις τάσεις του 2017. Τι να αποφύγουμε και τι να προτιμήσουμε;  

Θα συμβουλέψω τις γυναίκες το καλοκαίρι του 2017 να αποφύγουν το κόκκινο στα νύχια γιατί είναι εκτός μόδας. Αυτό το τόσο αγαπημένο και έντονο χρώμα, το καλοκαίρι δεν θα πρωταγωνιστήσει σε αντίθεση με το μπλε, που φέτος θα το δούμε πολύ. Επίσης ποντάρετε στα nude χρώματα, που είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που αποφεύγουν τις έντονες αποχρώσεις. Το γαλλικό είναι πάντα στη μόδα και ακολουθεί το κίτρινο, φούξια, πράσινο.

 

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν φέτος τη διαφορά στα νύχια;

Τα λαμπερά, έντονα, bright χρώματα. Για παράδειγμα το έντονο κίτρινο. Δεν έχει σημασία η ηλικία φτάνει η κάθε γυναίκα να μπορεί να το στηρίξει και να αρέσει πρώτα στην ίδια.

 

Οι Κύπριες γυναίκες τολμούν τα έντονα χρώματα και σχέδια;

Η κάθε γυναίκα θέλει να δει κάτι πριν το υιοθετήσει στα δικά της νύχια. Να γνωρίζει πώς θα είναι το αποτέλεσμα και τότε αμέσως το θέλει και στο δικό της στυλ. Υπήρξαν περιπτώσεις με γυναίκες που δεν ήθελαν ποτέ χρώματα στα νύχια τους. Κι όταν δουν κάτι, τότε το ζητούν. Η γυναίκα που γνωρίζει από στυλ θέλει να είναι πάντα σίγουρη για το αποτέλεσμα.

 

Αυτό που μου αρέσει στα MO NAILS είναι οι καινοτομίες. Στα χρώματα, τα σχέδια και γενικότερα τα προϊόντα αλλά και τις λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η δαντέλα.

Θέλουμε πάντοτε να καινοτομούμε στα MO NAILS. Υπάρχει η κλασική γραμμή όμως θέλω να δίνω κι άλλες επιλογές και τα έχω καταφέρει.

marlen sinenteuksi4

Πόσα χρώματα βγαίνουν κάθε σεζόν από τα MO NAILS;

Εξαρτάται. Εμείς βγάζουμε αρκετά χρώματα. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξεις σε κάποιες μόνο επιλογές όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 300 χρώματα και γνωρίζεις πως πρέπει να καταλήξεις στα 30 ενώ τα θες και σου αρέσουν όλα. Είναι τόσο εντυπωσιακά.

 

Περίμενες αυτή την τεράστια επιτυχία των MO NAILS σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Ναι όμως σίγουρα δεν ήταν κάτι μου χαρίστηκε. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και επιμονή και επίσης είναι σημαντικό το ότι αγαπώ αυτό που κάνω.

 

Να υποθέσω πως ανάμεσα στους πιο αυστηρούς κριτές των MO NAILS είσαι κι εσύ;

Ναι είμαι όντως πολύ αυστηρή. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες μια πελάτισσα μου είπε ότι ανέβασα τόσο ψηλά τον πήχη που είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς το αποτέλεσμα που έχω καταφέρει με τα προϊόντα και τα χρώματα.

 

Δεν είναι μόνο τα βερνίκια αλλά και άλλα προϊόντα που διαθέτουν τα MO NAILS;

Ναι και μάλιστα κάθε μήνα έχουμε να παρουσιάσουμε και κάτι καινούριο μεγαλώνοντας και εμπλουτίζοντας την οικογένεια των MO NAILS.

 

Ποια είναι τα προϊόντα που διατίθενται τώρα;

Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά δύο κρέμες, το scrub και η μάσκα. Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα καλοκαιρινή σειρά πεντικιούρ.

 

Σε ποιες χώρες βρίσκονται τα MO NAILS;

Σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία. Έχουμε στείλει και στη Λιθουανία, Σαουδική Αραβία, Αγγλία και συνεχίζουμε δυναμικά.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Να μεγαλώνει η οικογένεια με τα οικολογικά προϊόντα των MO NAILS, να προστίθεται συνεχώς κάτι καινούριο και να μην μένουμε στάσιμοι.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα MO NAILS είναι και οικολογικά. Τι σημαίνει αυτό;  

Ναι είναι οικολογικά. Έτσι ξεκίνησαν και πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο θα διατηρήσω. Η τεχνήτρια ασχολείται κάθε μέρα με τα προϊόντα της άρα είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι είναι οικολογικά. Την ίδια στιγμή απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν θέματα με αλλεργίες ενώ αποτελεί και την τέλεια επιλογή για τις εγκυμονούσες.

marlen sinenteuksi5

Προορίζονται για όλες τις γυναίκες και μάλιστα έχουν πολύ καλές τιμές! 

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, που αντιμετωπίζουμε και την οικονομική κρίση να μπορούν οι γυναίκες να περιποιούνται τον εαυτό τους και να έχουν πάντα περιποιημένα άκρα. Τα MO NAILS προορίζονται για όλες τις γυναίκες, είναι οικονομικά και οικολογικά ενώ πίσω από το κάθε τι που τα αφορά υπάρχουν χρόνια εμπειρίας. Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω ότι στην Κύπρο η αντιπρόσωπος των MO NAILS είναι η Μαριάννα Χρήστου. Μια γυναίκα με μεγάλη πείρα στον τομέα μας και έναν όμορφο χώρο στην Κολωνακίου στη Λεμεσό.

 

Είσαι μια πετυχημένη επιχειρηματίας. Έχεις κάποια πρότυπα;

Αρκετές γυναίκες αλλά θα αναφέρω την Oprah Winfrey. Μια γυναίκα που κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά. Είναι εκπληκτική και σίγουρα δίνει σε όλες μας έμπνευση.

 

Από τι δική σου εμπειρία, είναι εύκολο για μια γυναίκα να είναι επιχειρηματίας;

Στις μέρες μας ναι και με μεγάλη επιτυχία. Το βλέπουμε και το βιώνουμε πλέον.

 

Χρειάζεται όμως να αφήσει κάποια άλλα, σημαντικά πράγματα πίσω;

Όχι. Και μάλιστα η γυναίκα μπορεί να συνδυάζει σπίτι, γυναίκα, δουλειά αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο σε όλα. Φτάνει βέβαια να το θέλει. Μια γυναίκα πλέον μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Εγώ δούλευα σε μια εταιρεία που δεν μου έδιναν την ευκαιρία να ανελιχθώ ακριβώς για αυτό, επειδή ήμουν γυναίκα και μάλιστα μου το είχαν πει ξεκάθαρα. Μετά από δυο μήνες, η συζήτηση που είχε γίνει μου έδωσε την ώθηση να δημιουργήσω κάτι δικό μου και να το κάνω και πολύ καλύτερο.

 

Η αντιμετώπιση αυτή σε πείσμωσε;

Ναι βέβαια.

 

Πώς αισθάνεσαι που μπορείς να καθορίζεις τις τάσεις της μόδας δημιουργώντας κάτι νέο;

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς μια σειρά από χρώματα και να μην ξέρεις τι ακριβώς θα αρέσει και θα αγαπηθεί. Όλες οι γυναίκες είναι διαφορετικές. Άρα πρέπει να μελετάς και να είσαι πάντα προσεχτική στις επιλογές σου. Μέχρι σήμερα είχαμε μεγάλη επιτυχία, οπόταν προχωρούμε δυναμικά όλο και με πιο νέα χρώματα και προτάσεις.

 

Έχεις ελεύθερο χρόνο από τη στιγμή που η δουλειά σου είναι και ευχαρίστηση;

Όντως είναι κάτι που το απολαμβάνω αρκετά. Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο, η μέρα μου αρχίζει πλέον 3 φορές τη βδομάδα με γυμναστική. Το team των MO NAILS γυμνάζεται.  Μας δίνει ενέργεια και επίσης μας βοηθά να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Βεβαίως πηγαίνω και με φίλες για καφέ ή δείπνο. Η κάθε γυναίκα μπορεί να φτιάξει το πρόγραμμα της.