ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ!

Η Interior Designer μοιράζεται μαζί μας μυστικά, συμβουλές και πολύτιμες πληροφορίες για να φτιάξεις κι εσύ το σπίτι των ονείρων σου χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσεις μια ολόκληρη περιουσία!

Μια απορία που σίγουρα θα έχουν και οι αναγνώστες μας. Μπορεί ένας χώρος με χαμηλό budget να δείχνει εντυπωσιακός και να είναι συνάμα και λειτουργικός;

Σας διαβεβαιώνω πως ναι και είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές. Δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλο budget για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα με τα κατάλληλα υλικά για τον κάθε χώρο και περίπτωση. Πάντοτε, αφού μιλήσουμε με τον ενδιαφερόμενο, σχεδιάζω κάτι που έχω στο μυαλό και το ολοκληρώνουμε με το budget που διαθέτει. Και έτσι πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα για έναν απόλυτα λειτουργικό, εντυπωσιακό χώρο που εκφράζει τους ιδιοκτήτες του.  Συχνά στο μάτι, υλικά και χρώματα δείχνουν ακριβά και όμως δεν είναι. Και αυτό, είναι και η μεγάλη πρόκληση ενός διακοσμητή. Να δίνει το άψογο αποτέλεσμα ανάλογα με κάθε budget. Είτε μεγάλο, είτε μικρότερο. Δημιουργούμε με τα σωστά υλικά και τα συνδυάζουμε αναλόγως. Μου έτυχε να δημιουργήσω ένα καφέ το οποίο, πολύ πριν ενοικιαστεί, ήταν ένας απλός χώρος. Όταν ολοκλήρωσα τα σχέδια, ο νέος ιδιοκτήτης ο οποίος ήθελε να μεταμορφώσει το χώρο, δεν πίστευε στα μάτια του το αποτέλεσμα που έβλεπε. Ένας πολύ μικρός χώρος, έγινε η ιδανική επιλογή στην οποία αρκετοί απολαμβάνουν πλέον τόσο πολύτιμο χρόνο, όσο και τον καφέ τους! Κάθε καινούριο project, είναι για μένα ένα νεογέννητο μωρό.

 

Πέραν από όμορφο αποτέλεσμα, ο κόσμος, όταν επιλέγει έναν διακοσμητή, κερδίζει δηλαδή και πολλά περισσότερα όπως χρόνο και χρήμα;

Πλέον στις μέρες μας, αρκετοί εμπιστεύονται τους interior designer για το σπίτι, το εστιατόριο, το cafe ή το γραφείο τους. Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, ο ενδιαφερόμενος κερδίζει τόσο πολύτιμο χρόνο, ταλαιπωρία, σπατάλες και χρήματα.  Επίσης, όταν ένας διακοσμητής αναλαμβάνει από την αρχή, μπορεί να προλάβει πολλά λάθη. 

 

Υπάρχουν κάποια «μυστικά» ή σημαντικά tips για να είναι ένας χώρος ξεχωριστός και λειτουργικός;

Το πως θα δέσεις το mix and match είναι ένας παράγοντας στον οποίο αξίζει να δοθεί έμφαση. Επίσης οι χρωματισμοί. Και κάτι πολύ σημαντικό είναι ο φωτισμός μιας και έχει καθοριστικό ρόλο σε κάθε χώρο. Πάντοτε, είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση, όταν ολοκληρώνουμε τις εργασίες σε ένα κτίριο και ανάβουμε τα φώτα. Το περιμένω πάντα πως και πως. Εκεί βλέπεις το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Κι αν θες περισσότερες συμβουλές από την καταξιωμένη interior designer, κάνε κλικ στο ολοκαίνουριο, digital περιοδικό του Dolce!