ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Η Interior Designer Μιράντα Βασιλείου, μας δίνει πέντε πολύτιμες συμβουλές για να δώσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσουμε την κάθε στιγμή στο σπίτι μας! Διαβάστε πιο κάτω πέντε πολύτιμες συμβουλές για τη γιορτινή διακόσμηση!

 

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του χρόνου και η περίοδος των Χριστουγέννων, για πολλούς είναι η  ομορφότερη περίοδος του χρόνου.  Πέντε πολύτιμα tips για να μεταμορφώσετε ευχάριστα το χώρο σας αυτές τις μέρες.

 

ΣΤΟΛΙΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ

Προσπαθήστε να στολίσετε ένα αληθινό δέντρο. Σε αντίθεση με τα πλαστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που κυκλοφορούν στην αγορά, ένα αληθινό δέντρο θα προσθέσει ζωντάνια και θετική ενέργεια στο χώρο σας. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και με άλλα δέντρα έκτος του παραδοσιακού έλατου. Μια πιθανή επιλογή θα ήταν να στολίσετε κάποιο δέντρο που έχετε ήδη σε γλάστρα στην βεράντα ή στον κήπο σας. Πριν το δοκιμάσετε, βεβαιωθείτε ότι το εν λόγω δέντρο μπορεί να παραμείνει ζωντανό και σε εσωτερικούς χώρους.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Μην περιοριστείτε μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διακοσμήστε το χώρο σας με μικρά φυτά και λουλούδια κάνοντας ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε ευφάνταστα βάζα και τοποθετήστε μέσα χριστουγεννιάτικα λουλούδια που θα βρείτε σε ανθοπωλεία ή φυτώρια, ή ακόμα και μικρά κλαδιά από κάποιο δέντρο. Αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει.

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ

Το κόκκινο χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο των Χριστουγέννων. Δώστε ένα τόνο έντασης στο χώρο σας με κάποιο κόκκινο στοιχείο όπως ριχτάρι για τον καναπέ, τραπεζομάντιλο ή ακόμα και κάποιο πουφ.

 

ΚΕΡΙΑ

Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή του γραφείου σας κεριά. Τα κεριά μεταμορφώνουν ευχάριστα το χώρο και ταυτόχρονα σας λύνουν τα χέρια όσον αφορά τη διακόσμηση σε διάφορες επιφάνειες του χώρου σας τις οποίες επιθυμείτε να διακοσμήσετε. Πειραματιστείτε με κεριά σε διαφορετικά χρώματα όπως κόκκινο ή πράσινο αναλόγως με το τι ταιριάζει στο χώρο σας. Επίσης, τοποθετήστε αρωματικά κεριά τα οποία θα σας αλλάξουν τη διάθεση. Τέλος, μη ξεχνάτε πως τα κεριά μπορούν να συνδυαστούν με ευφάνταστα κηροπήγια δίνοντας σας ακόμα μια ευκαιρία να προσθέσετε μια καλαίσθητη πινελιά στο χώρο.

 

ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

Εκμεταλλευτείτε ξεχασμένα σημεία μέσα στο χώρο σας σαν ένα καμβά για ένα καλαίσθητο στολισμό. Κουπαστές σκάλας, πολυέλεοι ή ακόμα και πόρτες και παράθυρα, σας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιο χριστουγεννιάτικο στολισμό. Παρόλα αυτά, προσπαθήστε να αποφύγετε να βαρυφορτώσετε το χώρο σας. Χρησιμοποιήστε απλές λύσεις όπως το να τοποθετήσετε όμορφα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε κάποιο παράθυρο,  να στολίσετε το τζάκι σας με πρασινάδα ή αποξηραμένα πορτοκάλια και να δώσετε νέα πνοή στο γιορτινό σας τραπέζι στολίζοντας το με όμορφα κόκκινα ρόδια. Πειραματιστείτε με minimal στολίδια ή λαμπιόνια δίνοντας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας την γιορτινή ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να μη θέλετε να τον αποχωριστείτε αυτά τα Χριστούγεννα.