ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεν θέλω δύσκολες σχέσεις. Έχω χορτάσει από κυκλοθυμικούς ανθρώπους, από ανασφαλείς, από άτομα που εξαρτάται πώς θα συμπεριφερθούν στους ανθρώπους που έχουν στη ζωή τους ανάλογα με τη διάθεση με την οποία θα ξυπνήσουν το πρωί.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες κι ακόμη πιο περίπλοκες ιδιαίτερα όταν έχεις κοντά σου τα άτομα που δεν είναι κατάλληλα για σένα. Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής μας στον οποίο αφιερώνουμε χρόνο, ενέργεια, διάθεση. Είτε πρόκειται για προσωπικούς δεσμούς, συναισθηματικούς, φιλικούς ή επαγγελματικούς.

 

Πρωτίστος, σημασία για μένα έχει να σέβεσαι τον απέναντι σου. Μικρότερο ή μεγαλύτερο, όποιος κι αν είναι πρώτα από όλα εσύ πρέπει να δείξεις σεβασμό και έπειτα, θα σου δείξει ο ίδιος εάν αξίζει να υπάρχει στη ζωή σου ή όχι.

 

Οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε, καθρεφτίζουν σε εμάς το μέσα τους. Εάν είναι ανασφαλής, θα σε κάνει να αισθάνεσαι κι εσύ έτσι. Εάν είναι κυκλοθυμικός, θα χαλά και η δική σου διάθεση και δεν θα ξέρεις να πεις το γιατί…

Μακριά… Μακριά και αγαπημένα.

Να μετράς τους ανθρώπους σου, να τους εκτιμάς και να τους λες συχνά κάθε τι θετικό που σου βγάζουν. Μην επενδύεις και μην αναλώνεσαι άλλο σε τοξικές σχέσεις. Καλύτερα μόνος σου και ήρεμος. Μην ζητάς ποτέ περισσότερα απ΄όσα μπορεί να δώσει ο άλλος. Και μην επιμένεις σε τίποτα, που από την αρχή δείχνει πώς δεν είναι για σένα και πώς δεν πρόκειται να σε βγάλει πουθενά.

Σε όποιον σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό, εκεί να μένεις. Με αυτούς που δεν σε αντιμετωπίζουν ως ένα από τα ίδια, μα που βλέπουν και ξέρουν πως είσαι κάτι μοναδικό, ξεχωριστό και καθόλου δύσκολο να αγαπηθεί μα ούτε και άπιαστο για τους ανθρώπους που αξίζουν την προσοχή, τη σημασία, το θαυμασμό και την αγάπη σου. Γιατί αξίζει να αγαπάς και ν΄αγαπιέσαι έστω κι αν κάποιοι, στην πορεία της ζωής σου, σε έκαναν να αισθανθείς το αντίθετο.