ΝΕΑΡΗ ΚΥΠΡΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 2018

Έχει κερδίσει το βραβείο Παπανικολάου 2018, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η Κύπρια ιατρός Μύρια Γαλάζη, κλινική ερευνήτρια στο νοσοκομείο St Bartholomew’s του Λονδίνου, επέλεξε τον καρκίνο του προστάτη διότι, όπως λέει, είναι ο πιο συχνός στους άντρες και υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ασθενείς δεν πεθαίνουν από αυτό. Οι διεθνείς έρευνες, τονίζει, δείχνουν ότι είναι απρόβλεπτος και μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός, γι’ αυτό η ανακάλυψη ισχυρών θεραπειών είναι ένας συνεχής τομέας έρευνας στην ογκολογία.

 

ι σημαίνει για σας το Βραβείο Παπανικολάου 2018;

-Είναι πάρα πολύ τιμητικό για μένα, μια σημαντική επιβράβευση και αναγνώριση της δουλειάς μου, γιατί πέρασα 4 χρόνια στο εργαστήριο γι’ αυτό το αποτέλεσμα, δίπλα από σπουδαίους επιστήμονες.

-Ήσασταν στους 4 φιναλίστ, αυτό πώς λειτούργησε την ώρα που παρουσιάζατε την έρευνά σας;

 

-Έχω κάνει παρουσιάσεις σε διάφορα διεθνή συνέδρια και γι’ αυτό ήμουν πολύ άνετη. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις το βραβείο που έχει το όνομα ενός μεγάλου Έλληνα ιατρού, του Παπανικολάου, από μια ιστορική εταιρεία όπως είναι η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διάβασε περισσότερα στο http://www.philenews.com/koinonia/anthropoi/article/650243/kypria-iatros-kerdise-to-brabeio-papanikolaoy-2018?fbclid=IwAR3q_u15vK9dFLMZUIreeBwNL9_gB4zp0XdxLMPOp5ZZ-BLZobVg2lGkESQ