ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ

Το νερό πηγάζει από το έδαφος, από ένα αμπέλι στο χωριό το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ακολούθως πέφτει από τους καταρράκτες, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα.

 

Κεντρική φωτογραφία: Μιχάλης Μιχαήλ

 

Το εν λόγω αξιοθέατο θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά σημεία αναφοράς του νησιού, αφού οι εικόνες και τα χρώματα σε συνδυασμό με τον ήχο δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα!

 

Το νερό πέφτει από ένα βράχο με ασβεστολιθικά πετρώματα, ύψους περίπου 100 μέτρων.

 

Παρακολουθώντας κάποια σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου, τις τελευταίες ώρες, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο νερό βγαίνει από το υπέδαφος του αμπελιού.

 

Μιλώντας με τον κύριο Ζαχαρία Αθανασιάδη, ο οποίος μας παραχώρησε και το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο, μας ανέφερε ότι πριν περίπου δύο χρόνια τους είχαν ενημερώσει ότι στο εν λόγω αμπέλι είχε δημιουργηθεί ένα πίδακας απ’ όπου έβγαινε το νερό, αλλά φέτος το νερό φαίνεται να βγαίνει από αρκετά σημεία.

 

Από ένα άλλο σχόλιο στο διαδίκτυο μάθαμε πως η πηγή αυτή ονομάζεται Περνιά και ότι δεν ανοίγει εύκολα, παρά μόνο σε καλές χρονιές.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ CITY