ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΦΤΙΣΗ 12 ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ομαδική βάφτιση 12 ενηλίκων γυναικών από τις Φιλιππίνες

Ομαδική βάφτιση 12 ενηλίκων γυναικών από τις Φιλιππίνες, τελέστηκε στο προσφάτως ανεγερθέν βαπτιστήριο του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, στο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, πριν από λίγες μέρες.

 

Το γεγονός χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας, καθότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Εκκλησίας Κύπρου, που τελείται ομαδική βάπτιση ετεροδόξων, προερχομένων από τις Φιλιππίνες. Στα πλαίσια του μεταναστευτικού ρεύματος από την Νοτιοανατολική Ασία προς τις χώρες της Ευρώπης, το οποίο σημειώθηκε τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μεγάλος αριθμός γυναικών, προερχόμενες από την μακρινή αυτή πολυνησιακή χώρα (7.107νησιά) της Νοτιοανατολικής Ασίας, τις Φιλιππίνες, βρέθηκαν και στην Κύπρο ως οικονομικοί μετανάστες, έχοντας δημιουργήσει, με την πάροδο του χρόνου οικογένειες με Κυπρίους συζύγους. Μετά από αρκετά χρόνια μόνιμης πλέον διαμονής στην Κύπρο, 12 γυναίκες από τις Φιλιππίνες, τις οποίες συνδέει μεταξύ τους, πολυετής αδελφική φιλία, αποφάσισαν όλες μαζί, πριν από μερικούς μήνες, κατόπιν ώριμης σκέψης, να ενταχθούν στους κόλπους της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, εφόσον και όλα τα μέλη των οικογενειών τους, σύζυγοι και παιδιά, είναι όλοι Ορθόδοξοι.

 

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής: www.imtamasou.org.cy

 

Σημ.: Τα πνευματικά δικαιώματα της δημοσιευμένης φωτογραφίας ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

 

Πηγή: http://www.imtamasou.org.cy/imt/13249