ΠΑΘΟΣ… ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ;

Δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις;

Σε πολλές περιπτώσεις, η αλήθεια είναι πως οι υποχρεώσεις καταλαμβάνουν τεράστιο μέρος της ενέργειας μας με αποτέλεσμα να χάνουμε τη σημαντική ουσία και τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.

Οι δουλειές και οι υποχρεώσεις μας πνίγουν και πολλές φορές θεωρούμε δεδομένες κάποιες καταστάσεις και στιγμές που δυστυχώς, συχνά δεν επιστρέφονται.

Γινόμαστε ενα με το σύνολο και αυτό, γιατί έτσι «πρέπει». Παντρεύεσαι γιατί έτσι πρέπει, επιμένεις να βρίσκεσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει γιατί φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα. Και ναι, δεν είναι εύκολο όμως σου είπε ποτέ κανείς πως είναι ακατόρθωτο;

Ζήσε για σένα και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβει τι μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο. Απόλαυσε μικρές στιγμές και δες στο τέλος της μέρας πόσο σε γεμίζουν. Τόλμησε να κάνεις κάτι που ή τόσο καιρό βάζεις σε παύση ή απλά δεν παίρνεις την απόφαση. Κάτι καινούριο που θα βιώσεις για πρώτη φορά. Γέμισε τη ζωή σου με εμπειρίες. Άσε τους εγωισμούς. Πες τα σ’ αγαπώ που τόσο καιρό κρατάς καλά μέσα σου. Θύμωσε, κλάψε, γέλασε. Είναι ανθρώπινο και θα σε κάνει πιο σοφό, πιο δυνάτο.

Συμβιβάστηκες πολλές φορές και ναι, καλά έκανες, μην ξεχνάς όμως πως αξίζει να ζεις και για σένα. Σκέψου… Είσαι με τον άνθρωπο σου γιατί τον αγαπάς ή γιατί έχεις υποχρέωση απέναντι του; Είναι δίκαιο αυτό για σένα και για εκείνον/η;

Μη φοβάσαι να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Μην φοβάσαι να περάσεις στην επόμενη φάση της ζωής σου…