ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΧΑΟΣ

Είναι αρκετά δύσκολο για τις μητέρες που έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι να το κρατάνε πάντοτε τακτοποιημένο.

Μέχρι να καταφέρουν να συγυρίσουν, τα βλέπουν πάλι τα πράγματα όπως ήταν και πριν. Παιχνίδια παντού, ρούχα, παραμύθια και άλλα τόσα πράγματα που ομορφαίνουν τον κόσμο τους να είναι στα δικά σας μάτια ένα χάος.

 

Καταρχήν, χαλαρώστε γιατί αυτό σημαίνει πως κι εσείς και τα παιδιά σας χαίρεστε και «ζείτε» το σπίτι σας.

 

Αν είναι ακατάστατο δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο και σε περίπτωση που θα έχετε κόσμο θα πρέπει απλώς να κατανοήσουν ότι στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά.

 

Μαζί με τα παιδιά σας μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα και αρχίζοντας από το σπίτι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα μάθετε να σας βοηθούν.

 

Ζητήστε τους να συγυρίσουν μαζί σας τα παιχνίδια και το δωμάτιο τους. Μπορεί να μην είναι πάντα το τέλειο αποτέλεσμα όμως πείτε τους ένα μεγάλο Μπράβο για την πολύτιμη βοήθεια τους. Μην τα αποθαρρύνετε.

 

Χάρτινα κουτιά

Τα κουτιά είναι από τις καλύτερες και πρακτικότερες λύσεις. Τοποθετήστε τα παιχνίδια τους μέσα, έτσι θα βρίσκονται όλα μαζεμένα σε έναν χώρο. Εύκολα βρίσκονται στο πάτωμα αλλά και πίσω στο κουτί.

 

Χαρίστε ότι δεν χρειάζεστε

Τα παιδιά στις μέρες μας έχουν πολλά παιχνίδια και σίγουρα είναι αδύνατον να παίξουν με όλα. Άλλωστε, ξεχωρίζουν τα αγαπημένα τους. Επιλέξτε τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται και μαζί τους χαρίστε τα σε άλλα παιδάκια. Αυτό το ξεκαθάρισμα χρειάζεται κάθε λίγους μήνες για να αποφεύγετε το χάος.

Βιβλιοθήκη

Μπορείτε να τους έχετε τη δική τους, μικρή ξύλινη βιβλιοθήκη όπου θα τοποθετούν τα αγαπημένα τους παραμύθια και βιβλία.

Extratip: Μάθετε στα παιδιά σας ποιος είναι ο δικός τους χώρος για να ξέρουν ότι εκεί μπορούν να παίζουν χωρίς να μεταφέρουν πράγματα και στα υπόλοιπα δωμάτια.