ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΓΙΟΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ

Αν σας έχει τύχει η απόχρωση κραγιόν στο τέστερ να φαίνεται υπέροχη και μόλις τη δοκιμάζετε στα χείλη σας να απογοητεύεστε, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς

Μη σας κάνει εντύπωση, είναι απολύτως φυσιολογικό: δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν σε όλες τις επιδερμίδες. Ίσως σας έχει συμβεί και εσάς αρκετές φορές να βλέπετε τις αποχρώσεις κραγιόν στα καταστήματα και να σκέφτεστε ότι βρήκατε την ιδανική, μόνο και μόνο για αισθανθείτε την απογοήτευση όταν είναι πια αργά και το έχετε ήδη αγοράσει. Ο τόνος της επιδερμίδας μας, καθορίζει τις αποχρώσεις που μας ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα χείλη μας. Δεν μας ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σκιάς, γιατί να μας ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν; Καθώς φέτος το χειμώνα, οι καφέ και μπορντό αποχρώσεις θα κυριαρχήσουν στα χείλη, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον τρόπο που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά κραγιόν ώστε να αναδείξετε το μακιγιάζ σας.

 

Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Στις ψυχρές αποχρώσεις επιδερμίδας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα ή όσα περιέχουν ψυχρούς υποτόνους ενώ στις θερμές αποχρώσεις αντίστοιχα, ταιριάζουν τα ζεστά χρώματα.

 

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τόνοι επιδερμίδας, ψυχρός- θερμός και 3 διαφορετικές αποχρώσεις: ανοιχτόχρωμη, μεσαία, σκουρόχρωμη.  Ο συνδυασμός αυτών των δύο καθορίζει τη χρωματική παλέτα που θα πρέπει να κινηθείτε ιδανικά για τις επιλογές του μακιγιάζ σας.  Για να βρειτε τον τόνο της επιδερμίδας σας, αρκεί να κοιτάξετε στο φυσικό φως, τις φλέβες στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας. Αν οι φλέβες σας έχουν μπλε απόχρωση, τότε σημαίνει ότι ο τόνος σας είναι ψυχρός ενώ αν η απόχρωσή τους είναι πρασινωπή τότε ο τόνος σας είναι θερμός.

 

Το κόκκινο του κρασιού και του βατόμουρου είναι ό,τι πρέπει για την λευκή επιδερμίδα καθώς αναδεικνύουν την πορσελάνινη απόχρωσή της. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις ανοιχτές ροζ αποχρώσεις καθώς και όσα προϊόντα περιέχουν πορτοκαλί βάση. Ο γενικός κανόνας για σας, είναι ότι όσο σκουρότερο, τόσο το καλύτερο.

 

Για όσες έχουν σταρένια επιδερμίδα, είναι από τις πιο τυχερές καθώς τους ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις. Οι κοραλί αποχρώσεις, τα nudes και τα ροζ, αναδεικνύουν υπέροχα τη γήινη επιδερμίδα χωρίς αυτό να αποκλείει τα πιο σκούρα χρώματα.

 

Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες αγαπούν τις σκούρες αποχρώσεις και υποστηρίζουν άριστα τα “δύσκολα” χρώματα, όπως το καφέ. Ακόμη, τα σκούρα μοβ και κόκκινα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για αυτό τον τόνο της επιδερμίδας.

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/