ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΕΝ ΠΟΝΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. 

Η πρόληψη, είναι όντως η καλύτερη θεραπεία. Γιατί όταν γνωρίζεις, μπορείς σε κάθε περίπτωση να προλαμβάνεις καταστάσεις. Κι όπως κι αν το δείς, αυτό είναι το καλύτερο.

 

Οργανώσαμε ραντεβού στο Limassol Breast Centre. Ναι, δεν θα σας το κρύψω. Και πονούσα και φοβόμουν. Για τα πάντα. Για τη διαδικασία, το εάν θα πονέσω ή όχι, το τι θα άκουγα… Όπως ίσως κι εσύ, αμελούσα τη διαδικασία. Έκλεινα τα αυτιά στο να κλείσω ένα τυπικό ραντεβού για έλεγχο. 

 

Μέχρι που ένιωσα ένα δυνατό σφίξιμο στο στήθος και άγγιζα κουβαράκια. Δεν πήγαινε το μυαλό μου στο κακό, όμως και πάλι, ήταν έκει. Τα ένιωθα.

Όταν το συζητούσαμε με φίλες, πάντα με παρότρυναν να πάμε μαζί. Και πάλι όμως, δεν το αποφάσιζα. Είχε φτάσει όμως η στιγμή να φερθώ ώριμα και σωστά απέναντι στον εαυτό μου.

 

Γιατί αξίζει να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε.  Και να που βρέθηκα στο χώρο να περιμένω να φωνάξουν το όνομα μου. Ένιωσα καλά. Με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και με καθησύχασαν. Απαντούσαν υπομονετικά σε κάθε απορία μου: 

  • Θα πονέσω; “Όχι, δεν θα αισθανθείς πόνο. Ίσως μια μικρή πίεση, όχι όμως κάτι που δεν αντέχεται. Και είχαν απόλυτο δίκαιο”
  • Θα πάρει αρκετό χρόνο; “Καθόλου! Μόλις λίγα λεπτά” 

Και αρχίσαμε τη διαδικασία. Όπως μου τα περίγραψε η κοπέλα, έτσι ακριβώς ήταν. Τα αποτελέσματα τα είχε στα χέρια του ο ακτινολόγος μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Και έπειτα, με το Ultrasound, μου εξηγούσε λεπτομερώς, το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μου, το στήθος μου.

 

Όλα πήγαν καλά. Αξίζει να αφιερώνουμε αυτά τα λίγα λεπτά σε εμάς.