ΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ

Πάψε πια με τις ατάκες, τύπου (α) εγώ μιλάω πάντα με ειλικρίνεια κι όπως το πάρει κανείς, (β) όταν είσαι ειλικρινής έχεις λίγους φίλους και καλούς, (γ) δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι, αλλά να είμαι πάντοτε ειλικρινής.

Αλήθεια, δεν φαντάζομαι να τις πιστεύεις κιόλας, διότι εγώ αισθάνομαι ότι απλώς ερμηνεύεις το ρόλο ενός δήθεν ειλικρινούς ανθρώπου, έχοντας αποστηθίσει δυο-τρεις γραμμές τερατολογίας.

 

Πιστεύω πως στην προσπάθειά σου να μιλάς με ειλικρίνεια, κάπου ξεφεύγεις και ρίχνεις άπλετες δόσεις κακίας σε κάθε χαρακτηρισμό ή και αναφορά σου σε κάποια ή σε όλα σχεδόν ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν.

 

Ρίχνεις το επίπεδο και χάνεις και μέρος από τη θηλυκότητά σου κάθε φορά που ξεκινάει η τσιμεντομηχανή της κακιολογίας. Πόση πίκρα, τελοσπάτων, κουβαλάς. Δεν νομίζω να μετριέται, αλλά βγαίνει και έξω και κάνει βολτίτσες στα μούτρα σου.

 

Από όμορφη και συμπαθητική κοπέλα μεταμορφώνεσαι σε δράκαινα που βγάζει καπνούς. Μιλάς τάχα με ειλικρίνεια, αλλά στην ουσία φορτώνεις ένα ηφαίστειο θυμού. Πρόσεξε, διότι θα εκραγεί μέσα σου και εσύ θα υποστείς τη μεγάλη ζημιά. Για τις γύρω σου απώλειες, μην το ψάχνεις. Σε λίγο καιρό σε βλέπω να κάνεις παρέα με φανταστικούς φίλους.

 

Βρες ένα καλό Ψυχολόγο, τον καλύτερο επαγγελματία του είδους και δείτε μαζί ποιες “βιδούλες” χάλασαν και σκορπίζουν κακία. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε ακούει και να σε βοηθά κάθε φορά που έχεις την ανάγκη να μιλήσεις με τη δική σου “ειλικρίνεια”.

 

Θα ησυχάσει και η μάνα σου που την ξεκουφαίνεις κάθε μέρα στα τηλέφωνα και ψάχνει μανιωδώς στο διαδίκτυο “how to block a certain contact”.

 

Καλά, κακία ήταν αυτό το τελευταίο…