ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ ΕΑΝ ΠΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Είναι πλέον τρόπος ζωής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές για να τα βγάζουν πέρα να πρέπει να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα απογευματινά μαθήματα.

Μαθηματικά και αγγλικά είναι τα πλέον σίγουρα καθώς και όλα τα υπόλοιπα ειδικά εάν θα δώσει προεισαγωγικές εξετάσεις για να γίνει δεκτό σε Πανεπιστήμιο.

Δεν θα συζητήσουμε για το με πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γεμίζουν ευχάριστα τα απογεύματα τους, όμως εάν έχουν τα έξτρα μαθήματα και κάποιες δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, γυμναστική, μουσική ή τέχνη, σίγουρα μένει μόνο λίγος χρόνος για να ξεκουραστούν.

Τι γίνεται όμως και για τους γονείς που έχουν κάθε μήνα να αντεπεξέλθουν σε τόσα έξοδα; Και έαν έχουν και 2 και 3 παιδιά, τότε, μιλάμε για ένα μεγάλο κονδύλι και άγχος για την κάθε οικογένεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • Καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε και με άλλες μητέρες οι οποίες θα παίρνουν τα παιδιά τους στα ίδια μαθήματα για να μοιράζετε τις διαδρομές. Είναι μεγάλη ευκολία να ξέρεις πως όλους αυτούς τους μήνες δεν θα είσαι μόνη.
  • Να δείτε ποια μαθήματα χρειάζονται τα παιδιά σας για να μην πηγαίνετε σε επιπλέον απογευματινά
  • Να τα βοηθάτε να οργανώνονται γιατί είναι και για τα ίδια μεγάλο άγχος να έχουν να διαβάσουν τα μαθήματα του σχολείου, τα μαθήματα από τα απογευματινά, τις δραστηριότητες τους και βεβαίως τον ελάχιστο πολύτιμο, ελεύθερο τους χρόνο
  • Επίσης, να γνωρίζετε από την αρχή τα έξοδα σας για να ξέρετε το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να δίνετε κάθε μήνα
  • Η διατροφή είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα. Γι αυτό εάν μόλις σχολάσουν θα πρέπει να φύγουν αμέσως, καλό θα ήταν να έχεις στο σπίτι φαγητό που θα μπορούν να απολαύσουν (σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλιώς), στη διαδρομή.