ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 5ΜΗΝΟ ΒΡΕΦΟΣ

Συγκλονισμένο παραμένει το Παγκύπριο από την είδηση για τη ρήξη παρθενικού υμένα σε πεντάμηνο βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τους γονείς του, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον πατέρα.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive αλλά και στο ΣΙΓΜΑ ο Βοηθός Δ/ντης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό, ενώ τόνισε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ του τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τέτοια μικρή ηλικία.

 

Μιλώντας ωστόσο στις Τομές στα Γεγονότα, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρεάς Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει έντονος ερεθισμός στην ευαίσθητή περιοχή του βρέφους, όχι όμως αιμορραγία και βαθύς τραυματιμός.

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει η επιστημοσύνη για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε και αν όντως υπήρξε κακοποίηση ή αν ο ερεθισμός προκλήθηκε για παράδειγμα από βαθύ καθαρισμό της περιοχής ο κ. Νεοφύτου απάντησε θετικά.

 

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο  ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ανέφερε για το περιστατικό πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, πλην αυτό του βιασμού».

 

Αν και ιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους ότι πρόκειται για βιασμό βρέφους, ωστόσο ο κ. Ματσάκης έχει διαφορετική άποψη, καθώς θεωρεί ότι βιασμός σε μία τοσο μικρή και τρυφερή ηλικία, θα απέφερε πολύ σοβαρό τραυματισμό του βρέφους, κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη( σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας).

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sigmalive.com/news/local/555741/sygklonismos-ana-to-pagkyprio-gia-to-5mino-vrefos