ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΓΥΡΩ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: YOUNG AND TALENTED!

Είναι νέα, είναι δημιουργική, είναι μοναδική σε αυτό με το οποίο καταπιάνεται!

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Μακιγιάζ: Αναστασία Βανέλλη

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου (Il Vento Hair Studio) 

 

DSC 8929

Η Αργυρώ Χριστοδούλου λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της πρώτης, ατομικής της έκθεσης CUT IT OUT, συστήνεται στο Dolce.com.cy και μας ταξιδεύει στο δικό της, δημιουργικό κόσμο!

Είναι απίστευτο το πως η καλλιτέχνης Αργυρώ Χριστοδούλου βλέπει πέρα από το λευκό χαρτί, βάζοντας με το αστείρευτο ταλέντο, την Τέχνη και τις σκέψεις τις, μετατρέποντας το σε έργο που θες αμέσως να αποκτήσεις για το σπίτι ή το γραφείο σου.

DSC 8932

Όταν σπούδαζε το ταλέντο της ξεχείλιζε σε κάθε δημιούργημα της. Ήθελε να ξεχωρίσει και να εξελιχτεί στον τομέα του cut out. Κάτι που την ιντριγκάρει και την προκαλεί να δώσει το απόλυτο του εαυτού της.

Έτσι, το κάθε λευκό χαρτί στα χέρια της μεταμορφώνεται σε έναν εντυπωσιακό ελέφαντα, ήρωες παραμυθιών, αγαπημένες προσωπικότητες και φυσιογνωμίες!

DSC 8957

Είμαστε στην Γκαλερί Ρόδι όπου φιλοξενεί την πρώτη ατομική σου έκθεση;

Ναι, ένας πολύ όμορφος χώρος στη Λεμεσό που στηρίζει το κάθε τι που έχει να κάνει με την Τέχνη. Ευχαριστώ ιδιαίτερως τον ιδιοκτήτη, κύριο Αντρέα, ο οποίος πίστεψε σε μένα και είδε τα όσα μπορώ να δώσω.

 

Πόσο καιρό χρειάστηκες για να ολοκληρώσεις τα έργα σου;

Πάνω στο συγκεκριμένο είδος Τέχνης δουλεύω από το πτυχίο και το μεταπτυχιακό μου, δηλαδή περίπου 8 χρόνια. Τα Cut Out είναι η ειδίκευση μου και κάτι που με ιντριγκάρει ιδιαιτέρως. Για την συγκεκριμένη έκθεση, την πρώτη μου ατομική, δουλεύω τον τελευταίο έναν χρόνο. Όσο κουρασμένη κι αν είμαι μέσα στη μέρα, όσες υποχρεώσεις και να έτρεξα, το να δουλεύω πάνω στο χαρτί με χαλαρώνει, με ξεκουράζει.

DSC 8982

Ένα ξεχωριστό είδος Τέχνης. Γιατί το προτιμάς;

Καταρχήν δεν δουλεύεις καθόλου με χρώμα. Απλά με ένα χαρτί, δημιουργείς διάφορες εικόνες.

 

Παρόλο που είναι άσπρο και μαύρο, στα έργα σου εκπέμπουν κάτι φωτεινό…

Ναι. Νομίζω πως αυτό το πετυχαίνω με το χαρτί, βγάζουν κάτι θετικό. Επίσης, ο led φωτισμός που βρίσκεται μέσα σε κάθε έργο, προσδίδει αμέσως άλλη αίσθηση.

DSC 8983

Είσαι χαμηλών τόνων και αρκετά προσγειωμένη. Χρειάστηκες ώθηση για να πάρεις την απόφαση να παρουσιάσεις τα έργα σου;

Ναι ισχύει αυτό. Και οι δικοί μου άνθρωποι όπως και ο κύριος Αντρέας με συμβούλευαν να τα εκθέσω. Δεν είναι κάτι που βίωσα ξανά, πάντα κρατούσα την Τέχνη μου για μένα και τώρα όλο αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ζω και αυτή την διαδικασία.

DSC 8991

Η Τέχνη είναι για σένα τρόπος έκφρασης;

Ναι γιατί μου δίνει την ευκαιρία να αισθάνομαι ότι ζω μέσα σε έναν δικό μου κόσμο γεμάτο θετική ενέργεια, αγάπη. Σαν να ζω στο δικό μου ροζ συννεφάκι μέσα από την Τέχνη μου.

DSC 9008

Ποια είναι τα πρώτα σχόλια που δέχτηκες για τη δουλειά σου;

Οι πιο πολλοί εντυπωσιάζονται που πρόκειται απλά για ένα χαρτί και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

 

Ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να εμπνευστείς, να δεις, να ενημερωθείς;

Ναι. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν στην Ιταλία. Είχα επισκεφτεί το Μιλάνο, Κόμο, Βερόνα, Βενετία για να καταλήξω στο συγκεκριμένο θέμα, το cut It out.

DSC 8907

Τι θα δούμε στην πρώτη ατομική σου έκθεση;

Μέσα από τα έργα μου, θέλω να δείξω την Τέχνη μου. Είναι η δική μου εισαγωγή στον εικαστικό κόσμο και ο τρόπος για να δείξω τα έργα μου. Τώρα απλά συστήνω την τεχνική μου, το cut it out. Κόβεις το χαρτί και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Κύριος μου στόχος είναι να αρχίσω να κάνω τα πορτρέτα του οποιουδήποτε με αυτό τον τρόπο. Για αυτό και στην έκθεση θα δείτε και πρόσωπα και αγαπημένες φυσιογνωμίες από τον κόσμο του κινηματογράφου.

DSC 9011

Πότε είναι τα εγκαίνια της εκθεσης;

Θα γίνουν την ερχομενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις  19:30 στην γκαλερί Ρόδι. Ο κύριος Άγγελος Βότσης θα τελέσει τα εγκαίνια της πρώτης μου έκθεσης και αυτό με τιμά ιδιαιτέρως. Επίσης, παρών θα είναι και η αδερφή μου,  η Ιφιγένεια Χριστοδούλου η οποία θα μας ταξιδέψει με το ταλέντο της στο πιάνο. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα.