ΤΑ 4 ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γνωρίζετε ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας;

Πολλά αντικείμενα στο σπίτι μπορεί να φαίνονται καθαρά αλλά κρύβουν βακτήρια και μικρόβια που δεν φαίνονται. Ακόμη κι αν έχετε στο πρόγραμμα της εβδομάδας τακτικά την καθαριότητα, αυτά τα 4 αντικείμενα μέσα στο σπίτι πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά από όσο νομίζετε.

 

Το σπίτι είναι το safe place μας και έτσι, πολλές φορές μπορεί να μην σκεφτούμε πως υπάρχουν «φωλιές» μικροβίων σε συγκεκριμένα σημεία.

Ένα από τα πλέον πιο βρώμικα αντικείμενα είναι το κινητό μας, αφού το χρησιμοποιούμε παντού και συνέχεια, στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουμε συγκεντρώσει 4 αντικείμενα μέσα στο σπίτι που αγγίζουμε συνέχεια και σπάνια καθαρίζουμε.

 

Πόμολα

Σε μια μελέτη αποδείχθηκε πως το ένα τρίτο των πόμολων που εξετάστηκαν φιλοξενούσαν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα, συνιστάται λοιπόν να καθαρίζουμε τα πόμολα της πόρτας τακτικά – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – για να αφαιρούνται τυχόν μικρόβια και βακτήρια που έχουν «φωλιάσει» εκεί.

 

Καφετιέρα

Όσο περίεργο ή αηδιαστικό κι αν ακούγεται, σε μια ανάλυση, δείγματα που ελήφθησαν από καφετιέρες ήταν θετικά σε σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο, bacillus cereus και e. coli. Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που ζητά κανείς από την πρωινή δόση καφεΐνης, ωστόσο οι ερευνητές διαπίστωσαν πρόσφατα ότι το νερό που απομένει στις καφετιέρες φιλοξενεί μεταξύ 35 και 67 γένη διαφορετικών βακτηρίων.

 

Σφουγγάρι κουζίνας

Ακόμη και τα καλύτερα σφουγγάρια κουζίνας είναι γνωστό ότι «παγιδεύουν» τροφές και φιλοξενούν αμέτρητα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του E. coli, λέει η Leanne Stapf, διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Καθαρισμού. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα σφουγγάρια σας καθημερινά, αλλά και να τα πετάτε, καθώς ένα καθαρό σφουγγάρι θα μειώσει τις πιθανότητες εξάπλωσης τυχόν μικροβίων γύρω από την κουζίνα σας αλλά και στα, κατά τα άλλα καθαρά πιάτα.

 

Τηλεχειριστήρια

Τα τηλεχειριστήρια αγγίζονται από κάθε μέλος της οικογένειας -ακόμη και τα κατοικίδια τείνουν να κάθονται πάνω τους. «Η επιφάνεια του τηλεχειριστηρίου είναι ο τέλειος “οικοδεσπότης” για μικρόβια και βακτήρια», λέει η Lily Cameron, επαγγελματίας καθαρισμού και επόπτης στο Fantastic Services. Καθαρίστε τα τηλεχειριστήρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μην εξαπλωθούν τα μικρόβια σε όλο το σπίτι, από επιφάνεια σε επιφάνεια και από τα χέρια, στο στόμα σας.

Πηγή: https://www.bovary.gr/