ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ

Δεν έχεις ιδέα πως έχω το μέλλον φτιαγμένο στο μυαλό μου, γιατί εάν γνώριζες, σημαίνει θα νοιαζόσουν πραγματικά για μένα και δεν θα με έφερνες ποτέ σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Τα βλέπεις όλα εύκολα από τη δική σου πλευρά όμως δυστυχώς η πραγματικότητα καμιά φορά, είναι πολύ πιο σκληρή. Κι εγώ έρχομαι σε δύσκολη θέση καθημερινά κάνοντας ασταμάτητες προσπάθειες αθόρυβα και μακριά από τρίτα βλέμματα, συνήθως περίεργα ή αν θες να σε δικαιολογήσω αδικαιολόγητα αυθόρμητα σαν κι εσένα που ρωτούν πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται καθόλου με την απάντηση να αλλάξει η δική τους ζωή.

Δεν έγινα ακόμη μάνα και δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω να γίνω γιατί φαίνεται δεν έφτασε ακόμα για μένα αυτή η ευλογημένη στιγμή. Γιατί παρ’ όλες τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Γιατί παρά τις επισκέψεις μου σε γιατρούς, δεν τα έχω καταφέρει ακόμη. Και αν νιώθω αποτυχημένη; Όχι, δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να αισθανθεί έτσι. Γιατί παλεύω κάθε μέρα για να τα καταφέρω. Και δεν με φτάνει όλη αυτή η προσπάθεια, πρέπει να έρχομαι και αντιμέτωπη με τύπους σαν κι εσένα. Λυγίζω συχνά, όμως συνεχίζω γιατί έχω μεγάλο στόχο. Για αυτό, μην με ρωτάς γιατί δεν έχω μείνει ακόμη έγκυος, γιατί πραγματικά δεν σε αφορά. Γιατί πίσω από τα όμορφα χαμόγελα, βρίσκονται γυναίκες κουρασμένες, απογοητευμένες, ταλαιπωρημένες που προσπαθούν να πάρουν και πάλι δυνάμεις για να προσπαθήσουν όσες φορές κι αν χρειαστεί για να τα καταφέρουν να αποκτήσουν παιδί.