ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ FOLLOWERS ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Θες να σου πω πόσες φορές έχω πατήσει το “wow” σε φωτογραφίες που είδα αναρτημένες στο Facebook;

Αμέτρητες φορές και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Παραδέχομαι ότι δεν είναι απλώς μια συνήθεια για μένα, αλλά το πιο γλυκό μου χόμπι. Είναι λες και ξεφυλλίζω κάθε μέρα ένα πολύχρωμο τόμο φωτογραφιών… με τη διαφορά ότι αναρτώνται λίγες ώρες μετά από τη λήψη τους.

Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Δεν πρόκειται για οποιεσδήποτε φωτογραφίες, αλλά για πανδαισία χρωμάτων που αποτυπώνονται στο μυαλό σου… Θες δεν θες θα “ερωτευτείς” κάποιες λήψεις και θα συγχαρείς τουλάχιστον μερικά άτομα για το μαγικό κλικ του φωτογραφικού τους φακού.

 

Αν θες να θαυμάσεις τα φυσικά τοπία και αξιοθέατα της Κύπρου, σε παροτρύνω να ψάξεις και να βρεις στο Facebook τo γκρουπ με τον τίτλο “Τοπία της Κύπρου/Landscapes of Cyprus”. H ομάδα μετρά πάνω από 45 χιλιάδες μέλη και φιλοξενεί πανέμορφες φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων και ερασιτεχνών που λατρεύουν και παθιάζονται με την τέχνη της φωτογραφίας.

Βασικός στόχος της είναι η προβολή και ανάδειξη των τοπίων και αξιοθέατων του νησιού μας, λειτουργεί σε εθελοντική και αφιλοκερδή βάση και δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα.

 

Κάθε εβδομάδα οι διαχειριστές ανακοινώνουν ένα θέμα φωτογραφίας με αποτέλεσμα να μπορείς να απολαύσεις τη θέα διαφόρων τοπίων από ποικίλες εμπνευσμένες λήψεις. Ειδικά αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, οι παραλίες και τα ηλιοβασιλέματα έχουν την τιμητική τους.

Πραγματικά, πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό φωτογραφικό άλμπουμ που μαγνητίζει την προσοχή ακόμη και αυτών που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τη φωτογραφία.

Αν ξεκινήσεις να βλέπεις τις αναρτημένες φωτογραφίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσεις στο ένα λεπτό. Εντυπωσιάζεσαι ακόμη και από τοπία που δεν έτυχε ποτέ να δεις από κοντά, ούτε να ακούσεις για την ύπαρξη τους.

Η Κύπρος αποδεικνύει ότι δεν έπαψε ποτέ να “ελκύει” και να “ξελογιάζει” με τα φυσικά της κάλλη τόσο τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους ανθρώπους που είχαν αυτή την υπέροχη ιδέα να δημιουργήσουν αυτό το γκρουπ και συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που αναδεικνύουν την όμορφη Κύπρο μας με τις ρομαντικές φωτογραφίες τους.